Hodetelefoner på fly

Slik får du eksklusiv lyd på flyreisen

Reisende med Singapore Airlines skal nå få lyd levert rett på øret av Bang & Olufsen. Men de er ikke alene om å tilby gromlyd når du flyr.

BANG & OLUFSEN: Danske Bang & Olufsen har startet samarbeide med Singapore Airlines - og skal levere godlyd til de best betalende om bord. Men dette er ikke det eneste flyselskapet som satser på eksklusive hodetelefoner til sine bestbetalende passasjerer; også Emirates tilbyr noe litt bedre på første- og businessklasse enn for øvrige reisende ... Foto: Singapore Airlines
BANG & OLUFSEN: Danske Bang & Olufsen har startet samarbeide med Singapore Airlines - og skal levere godlyd til de best betalende om bord. Men dette er ikke det eneste flyselskapet som satser på eksklusive hodetelefoner til sine bestbetalende passasjerer; også Emirates tilbyr noe litt bedre på første- og businessklasse enn for øvrige reisende ... Foto: Singapore Airlines Vis mer
Publisert

Danske Bang & Olufsen inngår samarbeide med Singapore Airlines:

SUITE? Klart du skal få god lyd om du har råd til en egen suite om bord ... Foto: Singapore Airlines
SUITE? Klart du skal få god lyd om du har råd til en egen suite om bord ... Foto: Singapore Airlines Vis mer

Reiser du med Singapore Airlines, skal du få levert lyd om bord fra Bang & Olufsens BeoPlay H9i.

Dinside har tidligere testet H7 fra Bang & Olufsen - som vi var ganske så fornøyde med - dog med noen innsigelser - også på prisen …

Og ja - eller nei: Det er ikke alle og enhver som reiser med Singapore Airlines som vil få utlevert de danske hodetelefonene ved avgang: Dette er kun et tilbud til reisende i de dyreste billettklassene; Suiter og First Class.

Om du ikke skulle kjenne så godt til B & Os BeoPlay H9i så er dette (selvsagt?) ikke blant de billigste hodetelefonene i klassen.

Dette er ikke snakk om noen simple hodetelefoner som knapt dekker ørene og som slipper alt av flystøy og kabinforstyrrelser igjennom.

H9i koster 4.800 kroner i butikk i Norge i dag, og i tillegg til å distribuere lyd inn i ørene dine så har denne også active noise cancelling - altså den filtrerer ut forstyrrende støy - som mange opplever som ganske forstyrrende og slitsomt på lange flyreiser.

Du kan altså bruke dem til å stenge lyden ute om du skal sove eller slappe av, og ikke bare til å formidle lyd inn.

EMIRATES: Bowers & Wilkins er heller ingen hvem-som-helst når det kommer til lyd - og det er dette de bestbetalende passasjerene hos Emirates får på ørene. Foto: Emirates
EMIRATES: Bowers & Wilkins er heller ingen hvem-som-helst når det kommer til lyd - og det er dette de bestbetalende passasjerene hos Emirates får på ørene. Foto: Emirates Vis mer

Emirates har valgt Bowers & Wilkins

Det er ikke kun Singapore Airlines som er opptatt av å kunne tilby god lyd til de best-betalende kundene sine:

Flyselskapet Emirates oppgraderte i august hodetelefonene på førsteklasse og businessklasse til Bowers & Wilkins.

Der er det «Bowers & Wilkins Active Noise Cancelling E1» som skal gi passasjerene den beste lyden for underholdningssystemet om bord.

- De er optimalisert for kabinene i First Class og laget av lette materialer som aluminium og saueskinn, ifølge selskapets pressetjeneste.

Dette er en spesialversjon for Emirates, med utspring i modellen P7.

Dinside testet PX fra Bowers & Wilkins i desember - og konkluderte med at de rett og slett låter knallbra.

Emirates norske pressekontakt sier til Dinside at alle passasjerene på Economy får et sett med komfortable støyreduserende hodetelefoner i setet når de går om bord hos Emirates, uten ekstra kostnader.

- Gratis hodetelefoner til alle hos SAS

- Vi har gratis hodetelefoner til alle passasjerer på våre langdistansefly, sier Knut-Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til Dinside.

- I Business Class får man en ganske avansert variant med noice cancelling, og i Plus og Go en litt enklere variant, forteller han.

Han legger til at det dessuten går helt fint å benytte egne hodetelefoner overalt i flyet, da det er 1-pins uttak i de nye flykabinene.

Ikke gå i «om bord-butikk-fella»!

Tilbake til det vi startet med: Bang & Olufsen og Singapore Airlines:

Flyselskapet melder om at hodetelefonene selvsagt er kompatible med selskapets in-flight underholdningssystem - og at de blir å finne om bord på Singapore Airlines A380 og B777-300ER.

Og ja, er du ikke blant dem som har tatt deg råd til å betale for en av de dyreste billettene om bord så er det alltids muligheter for å kjøpe hodetelefonene fra flyselskapets egen butikk.

Pass da bare på at du ikke går i en gedigen prisfelle: De aktuelle hodetelefonene fra Bang & Olufsen koster 710 dollar fra Singapore Airlines-butikken - som tilsvarer 5.780 norske kroner med dagens kurs.

Som du kan se: Dette er 1.000 kroner dyrere enn om du handler hodetelefonene her hjemme!

For som tidligere nevnt: H9i koster 4.800 kroner i norske butikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer