Slik får du jobb i sjømannskirkene

Med 32 sjømannskirker, fire studentpreststeder, tre reisetjenester og endog en seks prester i nordsjøtjeneste, er det litt å holde fingrene i for de som arbeider i sjømannskirken.

Publisert
Sist oppdatert

Kirkene og reisetjenestene finnes på alle kontinenter, i 15 land og områder, og har tilsammen 133 ansatte fra Norge. Av disse er 62 kvinner, et fåtall er kvinnelige prester eller kapellaner.

Jobber i sjømannskirken

Alle sjømannskirkene er kjent for sine vafler. I tillegg er det mulig å gifte seg i 17 av kirkene. Disse finner du i Skandinavia, Tyskland, Spania og USA. Dette er imidlertid bare noen av de ansattes mange oppgaver. Sjømannskirkene har flere jobbmuligheter, selv om ikke alle stillingsbetegnelsene finnes i alle kirkene og noen stillinger kan være sammenslått enkelte steder. Det er Sjømannsprest/bestyrer eller sjømannsprest/kapellan, Nordsjøprest, kontorsekretær, assistent, vaktmester og husmor. I tillegg finnes det ettårige stillinger for ungdom. For å sikre kontinuitet i de enkelte kirkene, bør man kunne arbeide der i tre år. Noen arbeider kortere tid.

Regn med lange dager, og tildels ubekvem arbeidstid. Selv om du har en fridag i uken og 2-3 frikvelder, kan ting skje som gjør at du må stille på kort varsel. Som kompensasjon får du seks ukers ferie, i tillegg til 17 bevegelige fridager hvert år. Med jobben følger delvis møblert bolig, og kirken betaler flytting av en viss mengde private eiendeler fra og til Norge. Kirken følger statens lønnstrinn men har egne lønnsplaner der prinsippet er at den disponible inntekten (brutto inntekt fratrukket boligfradrag og skatt) skal tilsvare hva ansatte i Den norske kirke får. Assistenter tjener fra 163.100 til 194.500 kroner, med tillegg i høykostland. Hjemreise dekkes hver sommer. Som en hovedregel kan du også regne med at du får dekket sosiale ordninger tilsvarende hva du får hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer