Slik får du jobb som reiseleder!

Mange drømmer året rundt om sol og varme langt fra vårt kalde hjemland. Hvorfor ikke kombinere det med jobb? Det er fullt mulig om du for eksempel arbeider som reiseleder. Men ikke regn med å bli millionær!

Publisert

"Hvordan kan man få seg jobb som reiseleder i Syden? Må man ha spesiell utdanning? Tjener man bra?” Dette er spørsmål vi har fått fra våre lesere.

Guideskolen: Første trinn

Alle charteroperatørene har egne guideskoler hvor de utdanner sine elever til reiseledere. Skolene er som servicekurs å regne, du får ofte en generell innføring i reiseliv og markedsføring i tillegg til presentasjonsteknikk. Som regel kreves det at du være minst 21 år for å kunne delta på disse skolene som blir arrangert et par ganger i året. Kursene varer som regel i ca. to måneder på en av reiseselskapenes destinasjoner. Her gjennomgår man temaer som turismens historie, markedsanalyser, salg, sceneteknikk, historie, politikk osv. Klikk på linken under så kan du se hvordan et guidekurs er bygd opp!

Jobbmulighetene

Etter at kurset er ferdig blir det gjennomført avgjørende intervjurunder. Det er mange om beinet, men har du gjort et godt inntrykk er det muligheter for at du kan få en jobb i solen. Skulle du ikke få jobb etter kurset ender du opp med et kursbevis på at du har gått et servicekurs som kan være bra å ha med seg i andre jobbsammenhenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer