Slik får du maks ferie

Det er fremdeles muligheter for langfri: To dager er alt du trenger.

Det er fremdeles muligheter for langfri i år: Med kun to feriedager rundt jul, kan du ha ni dagers juleferie. Og legger du til to ekstra fridager rett over nyttår, har du vips: 16 dagers sammenhengende ferie kun ved hjelp av fem feriedager! Foto: ALL OVER PRESS
Det er fremdeles muligheter for langfri i år: Med kun to feriedager rundt jul, kan du ha ni dagers juleferie. Og legger du til to ekstra fridager rett over nyttår, har du vips: 16 dagers sammenhengende ferie kun ved hjelp av fem feriedager! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er snart over for veldig mange, og det er tilbake på jobb og skole. Er du deppa for at ferien er over og det kun er helger i sikte resten av året?

Frykt ikke: Med kun et par feriedager, kan du faktisk ta langfri i desember!

Les også: Datoene du bør merke deg - etter da blir reisene mye billigere

Desember og julefri

Juleferien i fjor var bra med tanke på langfri kun med få feriedager - men juleferien i år blir faktisk enda bedre:

Ved bruk av kun to feriedager, kan du ta fri hele juleuken og helgen i forkant.

Julaften er i år på en tirsdag, og 1. og 2. juledag er onsdag og torsdag. Dersom julaften ikke er arbeidsdag for deg, kan du ha langfri i ni dager kun ved å ta ut to feriedager.

Har du attpåtil fri nyttårsaften, kan du du ha fri i 12 dager kun ved bruk av tre feriedager.

Det kan dermed lønne seg å holde litt på de siste feriedagene, selv om fristelsen kan være stor for å dra sommerferien ut litt lenger.

Les også: Du har rett til tre ukers ferie i sommer

Slik blir ferien i 2014

Reiseselskapene har allerede åpnet for bestillinger av feriereiser for neste sommer, og mange - spesielt større familier og grupper som vil sikre seg rom på et spesielt hotell - bestiller også neste års ferie ganske raskt etter slutten på årets ferie.

For deg som allerede nå begynner å tenke på hvordan du skal legge opp neste års ferie for å få maks utbytte av feriedagene, ser det slik ut:

 • 1. nyttårsdag er på en onsdag. Vi har allerede skissert hvordan du kan få tolv dagers ferie kun ved å ta ut to feriedager - og legger du til enda to feriedager på slutten av jule- og nyttårsferien, kan du altså nyte 16 dager fri kun ved hjelp av fem feriedager. Merk at det kun er to av disse dagene som går på feriebudsjetter for 2014.

 • Påsken i 2014 er sein: Palmesøndager 13 april og 2. påskedag er dermed 21. april. For øvrig er påskens fridager som de alltid er. Men:

 • Det betyr også at 1. mai faller på en torsdag, og det i uken rett etter 2. påskedag.

  Tar du ut 11 dager ferie i perioden fra palmesøndag og til og med helgen etter 1. mai, har du tre fulle ferieuker, totalt 23 fridager.

 • 17. mai faller i 2014 imidlertid på en lørdag. Så der er det ingen muligheter for en ekstra mai-langhelg for deg som benytter grunnlovsdagen til det.

 • Kristi Himmelfartsdag faller i 2014 på torsdag 29. mai.

 • Og i motsetning til dette året, faller pinsen til neste år i juni: 2. pinsedag 2014 er på mandag 9. juni.
 • Jul- og nyttårsaften i 2014 faller på onsdager. Har du ekstra fri julaften og nyttårsaften, får du ni dagers sammenhengende fri ved å ta ut to feriedager i romjula. Men det er selvsagt veldig langt opp og frem.
 • For de aller fleste med barn i skolepliktig alder, eller du som selv går på skole, så er det foreløpig ferieplanleggingen i kommende skoleår som gjelder:

  Skolestart for noen - starten på den billige feriesesongen for andre! Foto: COLOURBOX.COM/KRISTIN SØRDAL
  Skolestart for noen - starten på den billige feriesesongen for andre! Foto: COLOURBOX.COM/KRISTIN SØRDAL Vis mer


  Slik blir skoleferien 2013/14

  DinSide har oppdatert skoleferieoversikten med informasjon om skoleåret vi nå er på vei inn i. I skoleferieoversikten legger du inn hvilket fylke du tilhører, og får da opp fylkets skoleferier i skoleåret 2013/14.

  Vær oppmerksom på at det kan være avvik fra denne oversikten fra skole til skole. Selv om veldig mange følger fylkets anbefalinger med tanke på skolens fridager, er det opp til hver enkelt skole å bestemme den endelige skoleruta.

  Sjekk derfor skoleruta til din egen skole før du tar beslutninger med økonomiske konsekvenser. De fleste skolene eller kommunene vil ha skoleruta liggende lett tilgjengelig på sine nettsider.

  Her finner du DinSides skoleferieoversikt for skoleåret 2013/14

  Og for deg som ikke allerede har tenkt tanken: Dette er også oversikten som gir deg svar på når reisene er aller billigst - det er selvsagt utenfor skoleferiene.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer