Sommerferie:

Slik får du pass på rekordtid

Smarte tips til deg som skal ut å reise.

REISEKLAR: Har du pass og papirer klare for reisen? Husk at du må ta med pass til alle land utenfor Norden i sommer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
REISEKLAR: Har du pass og papirer klare for reisen? Husk at du må ta med pass til alle land utenfor Norden i sommer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal ut og reise til utlandet, og oppdager at passet er gått ut på dato. Og kjenner panikken komme krypende når du via politiets pass-side ser at alle timer for passbestilling er opptatt i flere uker fremover.

Slapp av: Det er løsning i sikte.

Slik bestiller du

Dersom man skal bestille pass så må man aller først sørge for å skaffe seg time for passbestillingen som skal gjennomføres hos politiet. Dette gjør man via denne nettsiden.

Man må være norsk statsborger for å få pass og nasjonalt ID-kort og man kan bestille time til pass og ID-kort samtidig.

Eller du kan også velge om du bare vil ha pass eller id-kort.Er dere flere i familien som trenger time, kan du bestille for alle samtidig.

Man skriver inn postnummer eller sted i søkefeltet under for å finne de nærmeste pass– og ID-kontorene.Velg deretter kontor og klikk på knappen «Bestill time til pass og ID-kort».

Sjekk igjen

Men i sommerukene er det en rekke steder som er tomme for ledige timer i flere uker fremover. Hva skal man da gjøre, hvis man trenger pass på kort tid?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer