Slik får du penger igjen ved reise-konkurs

Reisegarantifondet er redningen for deg som er rammet av pakkereise-konkurs.

THOMAS COOK KONKURS: Ving er eid av britiske Thomas Cook, som har gått konkurs. Her er oppskriften på hvordan du skal få tilbake pengene dine dersom det blir slik at Ving Norge også slås konkurs. Foto: Ving
THOMAS COOK KONKURS: Ving er eid av britiske Thomas Cook, som har gått konkurs. Her er oppskriften på hvordan du skal få tilbake pengene dine dersom det blir slik at Ving Norge også slås konkurs. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drøyt 85.000 personer har booket reiser med Ving Norge det neste året. Selskapet eies av Thomas Cook, som er konkurs.

Ving Norge opplyser til NTB at de for tiden har 9101 reisende ute på tur, men at de er en egen juridisk enhet og at de derfor ikke konkurs på nåværende tidspunkt.

- Det er ingen automatikk i at datterselskapene går konkurs selv om morselskapet gjør det. Vi må gjøre en egen vurdering på situasjonen i Norden, uttaler informasjonssjef Siri Røhr-Staff i pressemeldingen, og sier videre at og de jobber med det nå.

Da Dinside snakket med Røhr-Staff fredag forrige uke, understreket hun at alle turer med Ving som vanlig er dekket av reisegarantien.

Dette har du krav på

Alle pakkereiser er dekket av noe som heter Reisegarantifondet. Dette gjelder ikke bare Ving, men veldig mange reiseselskaper som selger reiser i Norge. En endring i pakkereiseloven som kom i 2018 gjorde at alle reiser som består av to eller flere elementer som bestilles hos en og samme aktør, regnes som en pakkereise og er beskyttet under pakkereiseloven.

Dersom reisebyrået du har kjøpt reisen av blir rammet av konkurs, som i dette tilfellet Thomas Cook eller Ving Norge, har man krav på refusjon fra Reisegarantifondet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer