Vy Smartpris

Slik får du tograbatt

Vy tester ny rabatt-ordning på toget. Nå kan du spare om du går av og på ved «riktig» stasjon.

VY SMARTPRIS: Togpendler du kun et par ganger i uka kan det lønne seg med enkeltbillett, men Smartpris-rabatt får du kun mellom enkelte stasjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
VY SMARTPRIS: Togpendler du kun et par ganger i uka kan det lønne seg med enkeltbillett, men Smartpris-rabatt får du kun mellom enkelte stasjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien og mer utstrakt bruk av hjemmekontor, har ført til en rekke endringer i arbeidslivet. For pendlere har det vært mindre bruk av tog og buss, og det er mange som sier at de ønsker å fortsette med mer hjemmekontor når samfunnet åpnes opp.

Mye hjemmekontor vil redusere belastningen på kollektivtrafikken. Flere har tatt til orde for at man trenger nye billettyper, som er bedre tilpasset en arbeidshverdag der man ikke drar på kontoret hver dag, der både månedskort, ukeskort og enkeltbilletter blir uforholdsmessig dyrt.

Som et svar på dette har Vy lansert tilbudet Smartpris på en rekke strekninger på Østlandet. Smartpris fungerer på den måten at du kjøper enkeltbillett i stedet for månedskort, og du får en rabatt som økes jo mer du reiser.

Smartpris er gratis og aktiveres når du kjøper billett i Vy-appen på bestemte reiser.

Tanken bak er at det ikke skal koste mer for Smartpris-billetter, enn et månedskort i løpet av en måned, for dem som kun reiser inn til jobb et par-tre dager ukentlig.

Eksempel på hvordan Vy Smartpris fungerer:

Lik pris, men ...

Men en undersøkelse Dinside har gjort, viser at du fort kan gå på en smell, hvis du ikke kjøper riktig billett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.