Slik ferierer du billig i København

Kos deg uten å bli blakk.

LANGLINE: Her har de merker som By Malene Birger, Peak Performance, Martinique, InWear og Helly Hansen. Foto: Silje Ulveseth
LANGLINE: Her har de merker som By Malene Birger, Peak Performance, Martinique, InWear og Helly Hansen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke vanskelig å komme seg til Danmark for en billig penge.

I dag, mandag 5. september, er det siste mulighet til å la seg friste av både SAS og Norwegians billige flybilletter.

Begge flyselskapene tilbyr rimelige flighter til København i oktober, så hvis du planlegger en helgetur, er det lurt å slå til nå. SAS billigste enveisreiser ligger på 364 kroner, mens Norwegians billigste enveisreiser ligger på mellom 199 og 299 kroner (uten tilleggsgebyrer).

Ellers er det mulig å ta sjøveien til København. DFDS tilbyr blant annet «København Cruise» hvor du kan tilbringe syv timer i byen for 498 kroner per person.

Hva bør du velge: SAS eller Norwegian?

Billig overnatting

Ja, det er faktisk mulig å få både billig og sentral overnatting i København, uten at det går på bekostning av rommene.

Et eksempel på dette er Wake Up Copenhagen, et trendy og enkel hotell, som ligger i Carsten Niebuhrs Gade 11.

– Wake Up Copenhagen har samme prissystem som flere flyselskaper har. Jo flere ledige værelser de har, jo lavere er prisen. De reklamerer med enkeltværelser fra 400 danske kroner og dobbeltværelse 500 danske kroner, men det gjelder et begrenset antall værelser. Booker du på nett i stedet for å ringe bookingen, sparer du 100 danske kroner, forteller Mona-Merethe Nortind, PR- og pressesjef i VisitDenmark.

Se bilder av hotellet her:

Men det er også mulig å få det enda billigere. Generator Hostel Copenhagen åpnet i juni i år, men har ikke offisiell åpning før oktober.

Generator Hostel Copenhagen er designet med "flashpackers" i tankene; her er det billig å sove, Internettfasiliteter, sosialt og sentrumsnært, med et internasjonalt klientell.

De har totalt 660 senger, og det er både toalett og dusj på alle rommene. Hostellet tilbyr dobbeltrom, familierom, 6-8 roms (150-200 danske kroner per person) og overnattingsrom for bare kvinner. Familierommene koster fra 800 til 1.100 kroner. Dobbeltrommene er mest populære og koster 350 kroner per person.

Generator Hostel Copenhagen har de også en egen bar, hvor du kan drikke øl til 20 kroner flaska.

Les også: Her kan du drikke fra verdens dyreste kaffekopp

Transport

Selv om det ikke er så dyrt å ta taxi i København, sammenlignet med prisene i Oslo, lønner det seg helt klart å sykle.

De fleste hotellene tilbyr egne sykler, som er av litt bedre standard enn bysykkelen, som er gratis.

Til Bycyklen trenger du en 20-kroning for å få løst ut sykkelen, men denne får du tilbake når du setter sykkelen på plass i et stativ. Med andre ord akkurat samme system som handlevogner. Klikk her for å lese mer om regler for bruk av syklene.

Wake Up Copenhagen kostet det 115 kroner å leie sykkel for en dag, og denne var praktisk utstyrt med korg, noe som kan være kjekt å ha.


Gratis severdigheter

Det er stort sett litt morsommere å gå på museer og severdigheter når man er i utlandet enn hva det er hjemme. Og så er det jo et ekstra pluss når det er gratis!

Davids Samling er et kunstmuseum som ligger i Kronprisessegade 30, og
inneholder kunst og kunsthåndverk fra ulike tidsepoker. Det er totalt fire etasjer med tre avdelinger: islamsk samling, nyere dansk samling, og en eldre europeisk samling.

Det er gratis adgang, museet holder lukket på mandager.

NAM: Tre desserter for 100 kroner er ikke å forakte.  Foto: Silje Ulveseth
NAM: Tre desserter for 100 kroner er ikke å forakte. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Kunstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek har også stengt på mandager, men på søndager er det gratis entré. Her har de alt fra kunst i antikken, fransk og dansk kunst, fransk impresjonisme og postimpresjonisme, maleri og skulpturer fra dansk gullalder.

Glyptoteket har også en veldig fin kafé, Cafe Glyptoteket, hvor du kan nyte tre desserter for totalt 100 kroner.

Les også: Luksustips i København

Dersom du ønsker å bli bedre kjent med byen, trenger det heller ikke å koste noe. Sandmans new Copenhagen tilbyr en gratis tretimers-omvisning, som inkluderer blant annet Tivoli, Nytorv, Hans Christian Andersen, Kongens Nytorv og operahuset.

Turen er anbefalt av reiseguiden Lonely Planet, og holdes hver dag fra klokken 11 til 13.

Mat og shopping

Sjekk bildespesialen under for flere mat- og shoppingtips.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer