Reise billig på charter

Slik fikk vi ned prisen på Syden-ferien med 8.500 kroner

Syns du charter-ferier koster flesk, fins det smarte tips for å få ned prisen. 

CHARTER TIL GRAN CANARIA? Setter du sammen pakkereisen på egenhånd, kan du i noen tilfeller spare mange tusen kroner. Foto: NTB SCANPIX
CHARTER TIL GRAN CANARIA? Setter du sammen pakkereisen på egenhånd, kan du i noen tilfeller spare mange tusen kroner. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Syns du det er dyrt å dra på charter-tur, fins det mange enkle måter å få ned totalprisen på Syden-ferien.

Her har vi samlet tre gode tips som kan kutte prisene når du skal bestille tur til varmere strøk.

#1: Sett sammen din egen pakkereise

Syns du det kan være kostbart å bestille charterreise fra ett av reiseselskapene, kan det i en del tilfeller lønne seg rent prismessig å sette sammen sin egen reise. I mange tilfeller kan du til og med bestille overnatting på samme hotell som reiseselskapene. Vær obs på at du da ikke har de samme rettighetene om noe skulle gå galt på turen.

Et godt eksempel på dette er en reise for to voksne og to barn til Gran Canaria, med Star Tour (som bytter navn til TUI fra 1. november):

  • 1 uke i overgangen november/desember inkludert All Inclusive, til og fra Oslo lufthavn, kommer på 30.712 kroner.

Setter vi sammen reisen selv, blir prisen med de samme datoene, og opphold på samme leilighetskompleks, en ganske annen.

  • 1 uke inkludert flybilletter fra SAS, og All Inclusive bestilt via Booking.com, kommer på 22.244 kroner.

Vi sparer altså 8.468 kroner på to like reiser.

SAMME HOTELL: Leilighet på All Inclusive på Gran Canaria var mye billigere ved egen bestilling gjennom hotellsøkemotoren Booking.com. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX
SAMME HOTELL: Leilighet på All Inclusive på Gran Canaria var mye billigere ved egen bestilling gjennom hotellsøkemotoren Booking.com. Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX Vis mer

Reiser du fra Torp med Ryanair, kan du kutte ytterligere 3.000 kroner fra prisen.

Prisene for begge priseksemplene er innhentet 24. oktober og gjelder tilsvarende leiligheter på All Inclusive-hotell, fly med bagasje inkludert, ingen måltider ombord, og ingen transport fra flyplassen t/r overnattingsstedet for to voksne og to barn, med reisedatoer 26. november - 3. desember.

#2: Sjekk priser på hotellenes egne nettsider

Det fins som kjent utallige bookingsider for bestilling av overnatting. Men det kan faktisk lønne seg å søke opp hotellets egne nettsider, og sjekke priser der.

Vår erfaring er at det i mange tilfeller er vel så billig, hvis ikke billigere, å bestille direkte hos hotellet.

Dette vil selvsagt variere både fra reisemål til reisemål og fra hotell til hotell, men det skader altså ikke å ta en ekstra sjekk.

#3: Sjekk priser hos flere selskaper

Uansett om du velger å benytte et reiseselskap for bestilling av pakketuren eller går for å sette sammen din egen reise, bør du huske å alltid sjekke priser hos flere selskaper.

Da vi sjekket priser på flybilletter til priseksempelet lenger oppe i artikkelen, lå prisene hos Norwegian for reise på samme dato, inkludert bagasje, på 9624 kroner, nærmere sagt 3.500 kroner mer enn for tilsvarende billetter med SAS.

Tipset er altså å alltid sjekke priser hos flere selskaper, og gjerne også på bookingnettsteder for flybilletter eller andre, europeiske flyselskaper, som kan ha tilbud eller priser som er bedre.

LES OGSÅ:

Ditt neste pass kan bli turkis
Husk visum til Tyrkia-ferien

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer