Billige flyturer:

Slik finner Adele (19) flybilletter til sju kroner

- Drar heller til Polen enn på butikken.

REISE: Adele Karinia Fosse-Åleskjær har funnet en løsning som gir henne muligheten til å reise ofte. Foto: Privat
REISE: Adele Karinia Fosse-Åleskjær har funnet en løsning som gir henne muligheten til å reise ofte. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden oktober har Adele Karinia Fosse-Åleskjær (19) fra Porsgrunn sikret seg billige flybilletter til Polen.

- For mange år siden, da jeg gikk i 10. klasse, var vi i Polen. Jeg hadde lyst til å reise ned dit igjen. Jeg fikk helt sjokk da jeg så prisene, forteller hun til Dagbladet.

Hennes første flytur kostet totalt 47 kroner tur-retur, men prisen slår ikke hennes siste kupp.

- Siste gangen var helt syk! Da kostet det sju kroner tur-retur.

Det hele gikk veldig fort, men hun klarte å få tak i billettene.

Denne saken ble først publisert i 2022, men Dagbladet har vært i kontakt med Adele Karinia, som forteller at hun fremdeles bruker denne metoden for å få billige billetter. Hun sier imidertid at prisene nok stiger under sommerferien, så man må kanskje vente litt for å få reiser til sju kroner.

19-åringen forteller at man må være rask med å betale hvis man skal sikre seg de billigste flyreisene.

- Jeg var veldig stressa da jeg skulle bestille, fordi det har skjedd at noen andre har rukket å kjøpe billettene før meg. Jeg sjekket ikke datoen på billettene en gang. I verste fall hadde jeg tapt sju kroner, sier hun og ler.

FORSKJELL: Dette var de billigste prisene som dukket opp da Adele Karinia sjekket hvor mye det kostet å reise fra Oslo til Gdansk Foto: Skjermdump
FORSKJELL: Dette var de billigste prisene som dukket opp da Adele Karinia sjekket hvor mye det kostet å reise fra Oslo til Gdansk Foto: Skjermdump Vis mer

Endrer seg raskt

Tjenesten Adele Karinia bruker for å få tak i rimelige reiser er Momondo.

- Jeg har alltid brukt dem når jeg skal ut å reise. Første gangen da jeg så at billettene var så billige var jeg litt i tvil, men siden har jeg ikke hatt problemer med å stole på prisen.

Hvis flybillettene ikke er i den prisklassen hun ønsker, oppdaterer hun siden flere ganger.

- Det er litt interessant. Prisene kan endre seg på få sekunder. Det var en gang jeg så flybilletter til under 50 kroner og to minutter seinere kostet de 200 kroner, sier hun.

Tipser andre

På TikTok har Adele Karinia delt tipset om hvordan hun skaffet seg superbillige billetter til Polen.

Da denne saken ble skrevet, hadde tiktokfilmen blitt sett av nærmere 400 000 og fått 29 000 likes.

- Responsen har vært helt vill. Det er åpenbart noe folk interesserer seg for, sier hun.

BILLIG: Adele Karinia delte kvitteringen til billettene på TikTok for å bevise at prisen var ekte. Siden hun reiste med en venninne havnet totalprisen på 14 kroner for flybillettene. Foto: Skjermdump
BILLIG: Adele Karinia delte kvitteringen til billettene på TikTok for å bevise at prisen var ekte. Siden hun reiste med en venninne havnet totalprisen på 14 kroner for flybillettene. Foto: Skjermdump Vis mer

Bakgrunnen for videoen er at hun ønsket å vise at det ikke trenger å være så dyrt om man ønsker å reise.

- Jeg blir veldig lei av at andre legger ut og forteller hvor billig det er, men når man sjekker prisen så er det svindyrt. Dette er derfor en veldig fin løsning.

- Jeg tror mange glemmer å reise fordi de tror det er mer stressende enn det egentlig er, legger hun til.

Flere turer

Siden Adele Karinia oppdaget hvor enkelt det var for henne å få tak i billige billetter, har hun vært i Polen fire ganger.

- Istedenfor å dra på butikken drar jeg på Polen-tur! Jeg reiser dit fordi det er kjempebillig. Uansett hvor ofte jeg er der blir jeg like overrasket hver gang, ler hun.

Billettene på sju kroner er de billigste hun har sett.

- Det var en annen gang der jeg så billetter til 9 kroner, men har ikke sett noe billigere enn de jeg oppdaget sist. Det blir nok noen turer framover for min del.