Slik finner du billigbillettene

Selv om oppgitte priser er fra-priser, er det ikke gitt at du finner billetter til slike priser.

Publisert
Sist oppdatert
Internett er ditt beste redskap i jakten på de billigste flybillettene.
Internett er ditt beste redskap i jakten på de billigste flybillettene. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Det er ikke alltid gitt at annonsert pris er lik den prisen du må betale for reisen. Forbrukerombudet krever at flyselskapene skal være flinkere til å opplyse hvor mange billetter de selger til tilbudspris, og at det skal være et minimumsantall tilbudsbilletter på hver avgang fra 15. mars. Vår test fra februar i år viser at disse reglene er savnet. Hos enkelte selskaper fant vi faktisk ingen billetter til annonsert tilbudspris.

De beste tipsene

Fra 15. mars skal det forhåpentligvis bli enklere å forutse hvorvidt tilbudsprisen er tilgjengelig. Men likevel - her er seks tips som kan gjøre det enda enklere å skaffe seg de billigste billettene:

1: Meld deg på
De fleste selskapene har tilbud der du kan abonnere på tilbudsbrev per e-post. Gjør du det har du mulighet til å være førstepassasjer til tilbudsmølla, og sikre deg noen av de få billigbillettene før hordene kommer løpende.

2: Lur ferie
Må du reise samtidig med alle andre, blir prisene høyere. Velg ferie når andre jobber, og du finner lettere lavprisbilletter.

3: Fleksibel på dag
De laveste prisene får du om du kan være fleksibel i valg av reisetidspunkt. Sjekk flere dager rundt tiden du ønsker å reise, og sjansen for å finne billige billetter øker. Det er også gjerne slik at torsdager, fredager, søndager og mandager gjerne er dyrere enn tirsdager, onsdager og lørdager.

4: Bestill tidlig
De fleste lavprisselskapene selger billetter etter først-til-mølla prinsippet. Det betyr som regel at de billigste billettene selges først. Det lønner seg derfor å være tidlig ute med billettbestillingen. Sjekk også hos charterselskapene som i perioder har gunstige priser på flyseter direkte til mange destinasjoner.

5: Utnytt konkurransen
Slå til på strekninger der konkurransen er tett, så lenge det varer. Vi har for eksempel sett at prisene til Stockholm fra Oslo nå er rekordlave, men mistenker at det ikke kan vare lenge på grunn av overkapasitet på ruten.

6: Let hos flere
Det er ikke gitt at det selskapet du vanligvis velger er billigst. På mange ruter finnes nå flere selskaper som flyr direkte, og det er også mulig å velge flygninger med mellomlandinger. Siste billigråd er rett og slett å sjekke hos flere selskaper før du slår til.

Tilbake til innledningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer