Slik finner du billige flybilletter

Det er alltid kjedelig å finne de beste flyprisene etter at du har kjøpt og betalt ferien. Her er fem tips for å unngå problemet

Publisert

Vi har tidligere skrevet side opp og side ned om hvordan du kan reise billig og hvor du skal reise. Nå retter vi fokus på det mest grunnleggende: Hvordan går du frem for å sikre deg de aller billigste flybillettene?

For det kan skille en hel del. Prisen på flybilletter kan variere til det uforståelige. Når vi sjekket prisen på fly fra Oslo til 16128">London i høst kom vi frem til en differanse på over 1.400 kroner. I vår test av 15610">nettreiser tidlig i september var differansen på kr 1.200, på en og samme reise, med samme avgang og samme flyselskap. Her har vi samlet fem tips for at du skal unngå å bli sittende med skjegget i postkassa.

Vær tidlig ute!

Begynn å orientere deg om priser og tilgjengelighet så tidlig som mulig. Sjansen for at prisen skal synke i tiden frem til reisetidspunktet er minimal, som oftest beveger prisen seg den andre veien. (Unntaket er selvsagt charterreiser i lavsesong.)

Reserver gratis

Selv om du ikke er helt sikker på at du har funnet den absolutt beste prisen på reisen din lønner det seg å gjøre en reservasjon i god tid. Venter du for lenge i jakten på den beste prisen, risikerer du at alle flyene fylles opp. Flere reisebyråer, særlig en del av de nye som opererer på nett, tilbyr deg å foreta reservasjoner uten risiko for avbestillingsgebyr. Det betyr at du kan sikre deg plass på et fly og en relativt rimelig pris, mens du fortsatt har mulighet til å lete videre etter et billigere alternativ. Husk at dette kun gjelder til billetten er utstedt. Angrer du etter at du har fått billetten påløper normale gebyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer