Slik finner du lavprisbillettene

Norwegian og SAS Braathens har satt opp flyprisene. Har dette gått ut over din mulighet til å skaffe deg flyreiser til de laveste prisene?

Publisert
Sist oppdatert

I går satte SAS Braathens opp selskapets flypriser på både innenlands- og utenlandsruter med cirka 100 kroner per vei, og 35 prosent på enkelte internasjonale strekninger. Administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens begrunnet tidligere avgjørelsen med at selskapets konkurrenter lenge har påpekt behov for en prisøkning, og at den aktuelle prisøkningen vil bidra til en lønnsom, økonomisk utvikling som er nødvendig i bransjen, i tillegg til at gjennomsnittsinntekten per passasjer vil øke.

I går satte også det nederlandske flyselskapet KLM opp flyprisene med opptil tre prosent. Norwegian var litt tidligere ute; 6. august satte selskapet opp prisene på lavprisbilletter for reiser i Sør-Norge med opptil 96 kroner, og opp mot 59 kroner på reiser fra sør til nord, ifølge informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

- Dette har vi gjort for å få snittprisen opp. Vi tror videre det norske folk vil akseptere dette, da det er en liten prisøkning, sier Ellingsen.

Beholder lavprisbillettene

Felles for Norwegian og SAS Braathens er at de beholder de laveste billettprisene i Norge. SAS Braathens laveste pris er 360 kroner en vei for reiser i Sør-Norge, og 540 kroner en vei mellom Sør- og Nord-Norge. Norwegians faste lavpris er på 245 kroner for reiser en vei i Sør-Norge, og 446 kroner for en flytur til Nord-Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.