Velge reiseforsikring

Slik finner du reiseforsikringen som passer best for deg

Du kan blant annet velge mellom helårsforsikring, enkeltreiseforsikring eller forsikring gjennom kredittkortselskapet ditt.

SKADET I SYDEN: Med reiseforsikring blir utgifter til legehjelp i syden dekket av dem du er forsikret hos, men skal du velge helårsforsikring, enkeltreiseforsikring eller kredittkortforsikring? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SKADET I SYDEN: Med reiseforsikring blir utgifter til legehjelp i syden dekket av dem du er forsikret hos, men skal du velge helårsforsikring, enkeltreiseforsikring eller kredittkortforsikring? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at de bør ha forsikring hvis de skal ut på reise. Det finnes imidlertid flere forskjellige forsikringstyper, som helårsforsikring, enkeltreiseforsikring og forsikring gjennom kredittkortselskap.

I 2015 gjorde Finansportalen en kartlegging av reiseforsikringene knyttet til kredittkort. Resultatet viste at helårsforsikringene gjennomgående hadde bedre dekning enn korttidsforsikringene.

Norsk Familieøkonomi kårer hvert år den beste reiseforsikringen, og i fjor ble DNBs helårsforsikring Best vinneren for femte år på rad. Bankens Best-forsikringer har dekningsgaranti, som betyr at de dekker alt annet andre forsikringsselskap dekker.

Europeiskes helårsforsikring fikk også toppscore av forbrukermagasinet, mye på grunn av uhellsdekningen som gir deg erstatning dersom du faller i bassenger med mobilen i lommen, eller snubler og knuser nettbrettet.

Helårsforsikringen dekker deg ikke hele året

– I utgangspunktet er det beste alternativet for de fleste å ha en helårsforsikring, slik at dere også er dekket i hverdagen når dere reiser til og fra jobb og på helgeturer, for eksempel, sier forbrukerøkonom Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer