Reseptfrie legemidler i utlandet

Slik finner du riktig medisin på utenlandske apotek

Det kan være lurt å lete etter virkestoffene framfor medisinnavnene du trenger.

SYK I SPANIA: Du kan finne medisinene du trenger på apotek i utlandet hvis du er uheldig og blir syk på ferie. Det kan, imidlertid, være greit å vite hvordan du skal finne de rette medikamentene, for eksempel hvis du er i Barcelona i Spania. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SYK I SPANIA: Du kan finne medisinene du trenger på apotek i utlandet hvis du er uheldig og blir syk på ferie. Det kan, imidlertid, være greit å vite hvordan du skal finne de rette medikamentene, for eksempel hvis du er i Barcelona i Spania. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Skal du på ferie i utlandet denne sommeren, kan det fort skje at du blir syk.

Er det vanlige helseplager, som vondt i hodet og rygg, forkjølelse eller magetrøbbel, kan reseptfrie legemidler hjelpe deg godt på vei.

Men, hva om du ikke har pakket med deg Paracet, Ibux eller nesespray hjemmefra? Frykt ikke, du kan fint finne lignende legemidler på utenlandske apotek. Det er, derimot, ikke sikkert de heter det samme som i Norge.

- Lær deg navnet på virkestoffene, så får du tilsvarende medisin over hele verden, sier Sigurd Hortemo, overlege og medisinsk rådgiver i Statens Legemiddelverk.

Han lister opp flere grunner til at virkestoffene er greit å kunne:

  • Den viktigste er at virkestoffnavnene er de samme i hele verden.
  • Kjenner du navnet på virkestoffet, styrken og formen (om det er tablett, depottablett eller mikstur), kan legen gi deg riktig medisin uavhengig av om du er på Grünerløkka eller i Baku.
  • Dersom du forholder deg til virkestoffnavnet vil det bli mindre forvirring ved bytte i apotek. Når det finnes flere likeverdige legemidler, skal apoteket tilby deg det billigste uavhengig av hva legen har skrevet på resepten.
  • Kontakten med apotek og helsepersonell i utlandet blir enklere og tryggere dersom du lærer deg virkestoff navnet på medisinen din.

Lenger ned i saken finner du oversikt over virkestoffene i flere vanlige, reseptfrie medisiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer