Slik går du frem

Slik går du frem for å organisere et bryllup i utlandet.

Publisert

For å foreta en vigsel i utlandet må du selv ta kontakt med vedkommende utenriksstasjon eller kirke som har vigselrett, for å avtale tid. Det lønner seg ikke å vente til uken før avreise.

- Det er viktig å være tidlig ute, pågangen kan være stor særlig om sommeren og ved de mest populære utenriksstasjonene, sier Inger Brusell, byråsjef ved konsulatseksjonen i Utenriksdepartementet. Roma og Paris er de mest populære men vi merker også en økning i byer som Madrid, Lisboa og Bangkok.

Få utstedt prøvingsattest

For at vigsel på utenriksstasjon skal kunne foretas, må prøving av ekteskapsvilkårene først finne sted. Prøvingen skal foretas av vigselmann på det sted der brudefolkene er bosatt. I Norge er dette byfogd eller sorenskriver. Man må derfor ta kontakt med byfogd/sorenskriver for å få utstedt prøvingsattest.

En kopi av prøvingsattesten sendes utenriksstasjonen på forhånd og originalen medbringes til vigselen.Hvis en av brudefolkene er utenlandsk statsborger og ikke er bosatt i Norge, må vedkommende fremlegge ekteskapsattest utstedt av hjemlandets myndigheter.I tillegg skal ekteskapsvilkårene prøves etter norsk rett, enten av vigselmann i Norge (på den andre av brudefolkenes hjemsted) eller av utenriksstasjonen. Vigsel ved utenriksstasjonen kan først finne sted åtte dager etter at prøvingen har funnet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer