Slik gifter du deg utenlands

Det er litt eksotisk, gjerne billigere, ofte varmere og vanligvis fritt for familiepress og fylleslag på lokalet. Bryllup i utlandet blir stadig mer populært.

Publisert
Sist oppdatert

Køen ved sjømannskirker og utenriksstasjoner øker år for år, og du må være tidlig ute for å sikre favorittdatoen i favorittbyen. I 1986 giftet 913 norske par seg i utlandet. I år 2000 valgte hele 3.278 par å gjøre det samme.

Ta direkte kontakt

Du kan gifte deg både på utenriksstasjoner og i sjømannskirker rundt om i verden. Velger du sjømannskirken koster det noen kroner, mens bryllup i ambassader og på utenriksstasjoner i utgangspunktet er en gratis, borgerlig vielse. Du må selv ta kontakt med stedet der du ønsker å vies for å reservere tid.

Nytt av året: Australia. Her er oversikten over hvor du kan gifte deg i utlandet.

- Når du har bestemt deg for hvor du vil gifte deg, bør du ta direkte kontakt med sjømannspresten i den aktuelle kirken for å avtale, sier informasjonskonsulent i Den norske sjømannsmisjon, Inge Mørland til DinSide. Det er mulig å sende e-post, men du sikrer deg raskest svar ved å ta direkte kontakt via telefon.

Det samme gjelder for utenriksstasjonene, om det er mer aktuelt for deg.

Mer omformasjon om hvordan du går frem for å gifte deg utenlands, finner du i vår oversikt fra i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer