Slik gjør du det

Ferien er noen museklikk unna. DinSide viser hvordan du handler reiser på nett.

Publisert
Sist oppdatert
Zanzibar i ferien? Eller kanskje Tahiti?

Foto: Øien, Murstad og Johansen
Zanzibar i ferien? Eller kanskje Tahiti?

Foto: Øien, Murstad og Johansen
Vis mer

Bli ditt eget reisebyrå

  1. Slik gjør du det


1. Hvor reiser jeg?

Nettet er et utmerket sted og hente inspirasjon. Drøm deg bort i reiseskildringer fra Timbuktu til Tromsø, eller finn ut hvor og hvordan du vil bo når du er der.

2. Prisundersøkelse

Før i tiden kunne du spare penger på å be reisekonsulenten om å finne en rimeligere avgang. Nå skal du gjøre det samme i samarbeid med reisetilbyderne på nett. Reisefeber.no, Restplass.no og Ebookers.no har alle funksjoner som enten viser rimelige avganger, eller foreslår andre avganger. De fleste reisetilbydere på nett sender ut nyhetsbrev med tips om kampanjer og tilbud; meld deg på! Også flyselskapene tilbyr denne typen tjenester.

3. Bestille ferien

Ronaldinho i kamp på Camp Nou? Prisma og flere temareisbyråer tilbyr fotballferie.

Foto: FCBarcelona.com Foto: FC barcalona.es
Ronaldinho i kamp på Camp Nou? Prisma og flere temareisbyråer tilbyr fotballferie.

Foto: FCBarcelona.com Foto: FC barcalona.es Vis mer


Fly- og leiebilpakke, fly- og hotell eller simpelthen bare flybilletter? Nettreisebyråene tilbyr det meste.

4. Flyselskapene

Alle flyeselskaper tilbyr nå Internettbooking. Fordelene er mange: Det tilbys stort sett billetter lavere priset enn hva du får ved å ringe selskapene. Billettene kommer i posten eller du kan velge elektronisk billett. Med elektronisk billett møter du med passet til innsjekking; dermed spiller det ikke noen rolle om du har mistet den, glemt den eller at den ikke har kommet frem.

5. Hotellbestilling

Plaskekulp i hagen på ferien? Se fasilitetene på hotellbookingstjenestene.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Plaskekulp i hagen på ferien? Se fasilitetene på hotellbookingstjenestene.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Også hoteller kan bestilles online. Flere av de store hotellbookingtjenestene har fine søkefunksjoner; det kan søkes etter pris, etter beliggenhet eller fasiliteter. De fleste storbyer har egne lokale hotellbookingtjenester. Søk på Google på og hotell og byen du ønsker å dra til. Også turistinformasjonskontorene til både land og byer har henvisninger til gode hotellbookingtjenester på nett.

6. Charter på nett

Vil du ha en såkalt all inclusive-ferie, hvor du bor på hotell med fullpensjon og underholdning? Eller bare ha den komfort som charterselskapenes pakkereiser tilbyr, så er det penger å spare på bestille pakkereisen på charterselskapenes nettsteder.

7. Sikkerhet

Over to millioner nordmenn har en eller flere ganger handlet på internett. Ifjor gjennomførte rundt 280.000 nordmenn sin første netthande. Det er særlig flybilletter, feriereiser, musikk, film, bøker, billetter og hotellopphold som handles på nett. Over én million nordmenn har allerede kjøpt flybillett på nettet. Dette ifølge E-barometeret fra MMI/Eforum.no for fjerde kvartal i fjor og nettstedet Handel.no

8. Når alt gikk galt

Turisten er beskyttet av rekke lover. Vinner du ikke frem i forhold til turoperatør eller flyselskap finnes det flere klageinstanser.

  • Tilbake til innledningsartikkelen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer