Ferieøkonomi:

Slik gjør du leiebilkupp

Tipsene som redder sommerferien.

KLAR-FERDIG-KJØR: Er du på jakt etter leiebil i sommer? Da må du være forberedt på at du må bruke mer enn nettsidene til utleiefirmaene. Foto: Odd Roar Lange
KLAR-FERDIG-KJØR: Er du på jakt etter leiebil i sommer? Da må du være forberedt på at du må bruke mer enn nettsidene til utleiefirmaene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Det er kaos i leiebilmarkedet i Europa. Mangelen på biler og enorm etterspørsel gjør at prisene for leiebiler er rekordhøye.

Også i Norge er det stor mangel på utleiebiler. Mange utleieselskaper solgte unna eller leverte tilbake leasingbiler under pandemien. Og nå rammes de av bilprodusentenes produksjonstrøbbel og fraktselskapenes problemer med levering.

Sjekker du bare via utleiefirmaenes nettsider så er det lett å miste motet. For biler som tidligere kostet 5-6000 kroner for ei uke koster nå det tredobbelte.

- Prisene har gått opp fordi etterspørselen er større enn tilbudet, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Hallvard Nerbøvik i Hertz bilutleie til DinSide.

Men det finnes løsninger du kan benytte.

9) Bruk rabattordninger du har gjennom medlemskap i bilorganisasjoner, fagforeninger, boligbyggelag, lojalitetsprogram til flyselskap eller leiebilselskap og så videre. Les medlemsvilkårene nøye for å se hvilke rabatter som finnes.

8) Kontakt utleiefirmaet like før avreise, gjerne samme dag. Det kan være avbestillinger eller endringer som gjør at de likevel har ledige biler inne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.