Restplasser

Slik gjør du restplass-kupp

Reiseekspert: - Du kan finne tilbud der reisen er 30 prosent billigere.

RESTPLASS-KUPP: Du må nødvendigvis ikke reise avgårde kort tid etter bestilling av restplass-billetter. Ofte kan du bestille en måned i forveien - og spare mye penger på det. Foto: Scanpix.
RESTPLASS-KUPP: Du må nødvendigvis ikke reise avgårde kort tid etter bestilling av restplass-billetter. Ofte kan du bestille en måned i forveien - og spare mye penger på det. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

På den kalde, mørke vinteren er det mange av oss som kjenner trangen til å dra avgårde mot varmere strøk. Kanskje har du allerede begynt å planlegge årets sommerferie? Eller kanskje du tenker på å reise så snart som mulig?

Enten man reiser før eller senere, er det en ting de fleste av oss har til felles; vi ønsker billetter til en billigst mulig pris. Derfor fortalte vi deg nylig hvordan du allerede nå kan gjøre røverkjøp på sommerferie.

Men har du is nok i magen til å vente helt til i sommer med å bestille sommerferien, eller er spontan nok til å hoppe på en tur på kort varsel i vinter, kan du spare mye penger på å kjøpe restplass-billetter.

Faktisk enormt mye, ifølge reiseekspertene.

30 prosent billigere

Begrepet «restplass» baserer seg på at man kjøper rabatterte reiser som reiseselskapene ikke har fått solgt. Jo nærmere avreisedatoen man kjøper reisen, jo billigere kan man som regel få den.

- Det er ikke uvanlig å finne tilbud der reisen er tretti prosent billigere, forutsatt at man kan hive seg rundt, pakke kofferten og reise innen et par dager, sier Vibeke Montero, reisejournalisten bak reisebloggen Bortebest.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer