Slik hilses det verden rundt

Avslappet how are you eller gjensidig smasking på begge kinn?

Publisert
Sist oppdatert

Europa

Storbritania: Man håndhilser når man treffes for første gang eller ved høytidelige anledninger. How do you do? åpner ikke for å fortelle om at du har vondt i en tå etter at du sneiet et bordbein, men besvares med samme spørsmål.

Frankrike: Håndhilsing både når en kommer og går er alminnelig kutyme i Frankrike. Kvinner og personer av høyere rang rekker frem hånden først. Kyss på begge kinn er vanlig når man kjenner hverandre.

Spania: Spanjolene hilser hverandre med håndtrykk. Kvinner kysses på begge kinn av både kvinner og menn. Også barn hilses med håndtrykk og kyss. Omfavnelse – abrazos – eller noen varme klapp på ryggen, er alminnelig mellom menn som kjenner hverandre. Man bruker to etternavn: Farens og morens. Farens navn kommer alltid først og er det som brukes som etternavn og ved tiltale. Sørg for å hilse på alle i mindre forsamlinger. Si: Mucho gusto eller encantado som tilsvarer ”Det gleder meg.” De/Dere-formen – Usted/Ustedes – er langt mer utbredt enn her hjemme.

Hellas: Man hilser hverandre med et fast grep og øyekontakt. Mr./Mrs. – alternativt det tilsvarende gresk Kyrie/Kyria – er vanlig. Man går raskt over til en mer uformell tone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer