Slik jukses det på Flytoget

Sparer 85 kroner, risikerer bot på 900.

Det er enkelt for voksne å kjøpe billett på Flytoget. Alt du gjør er å dra kortet i denne maskinen før du går ombord på Flytoget og når du ankommer Gardermoen. Foto: Per Ervland
Det er enkelt for voksne å kjøpe billett på Flytoget. Alt du gjør er å dra kortet i denne maskinen før du går ombord på Flytoget og når du ankommer Gardermoen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange synes det er dyrt å ta Flytoget, og det er ikke uten grunn. Tur/retur med flytoget fra Nasjonaltheateret til Gardermoen koster 340 kroner for voksne, og 170 kroner for studenter.

Fristelsen kan derfor bli stor når du hører at Flytoget aldri har kontroll...

Men det stemmer ikke. Flytoget har faktisk jevnlige kontroller og tar stikkprøver på billettløse reisende. Og dersom du later som om du er student, men overhodet ikke er det, kan du vente deg en sur bot.

Det kan Stein Hernes, Flytogets direktør Kommunikasjon & Samfunnskontakt, bekrefte.

Feriekostnadene du glemmer Se hvorfor ferien alltid blir dyrere enn du tror

Dette må du betale

– Vi tar 900 kroner i gebyr. Boten er fastsatt av samferdselsdepartementet, men pengene går til oss, sier Hernes til DinSide.

Det betyr at en billett til «bare» 85 kroner fort kan bli en meget kostbar affære.

Hernes forteller at han ikke har statistikk på hvor mange falske studenter som har blitt tatt, men håper at disse blir skremt når de hører hvor høy boten er.

– Det er ment å være et tilbud til personer som er i en spesiell situasjon. Hvis du sniker eller lurer på deg en studentbillett, synes jeg det er greit at du ikke føler deg helt trygg, forteller Hernes, som ikke kan avsløre hvor ofte Flytoget har kontroller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer