Reisetips:

Slik kan du unngå flyforsinkelser

Spar tusenvis av kroner når flyreisen ikke går som planlagt.

DÅRLIG VÆR I VENTE: Vintervær betyr uregelmessigheter i flytrafikken. Vær godt forberedt. Foto: Odd Roar Lange
DÅRLIG VÆR I VENTE: Vintervær betyr uregelmessigheter i flytrafikken. Vær godt forberedt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyreiser som er forsinket eller kansellert, er både frustrerende og irriterende. Og mange slår seg til ro med at «dette får jeg ikke gjort noe med».

De tar feil.

For det er mye du kan gjøre for å unngå å havne i trøbbel grunnet forsinkede fly. Og, dersom problemene først oppstår, så er det mye du kan gjøre for å redusere skaden. Det skal spare deg for tusenvis av kroner enten forsinkelsen skyldes dårlig vær, teknisk trøbbel eller andre årsaker.

Her er tipsene jeg alltid bruker ved alle flyreiser vinterstid:

Den smarte flyavgangen

Via nettsider som Flightstats og Flightaware kan du følge med på nasjonal og internasjonal flytrafikk og legge inn varsel dersom flyet du skal reise med blir forsinket.

Her finner du også oversikt over statistikk og værsituasjonen ved reisemålet (flyplassen), slik at reisen kan planlegges best mulig.

- Å fly om vinteren er noe helt annet enn om sommeren. Om vinteren må vi alltid legge inn ekstra tid for avising og andre forsinkelser, sier en erfaren SAS-pilot til DinSide.

I tillegg til dette bør du sikte deg inn på en så tidlig flyavgang som mulig. Dette er de de flyavgangene som sjelden er utsatt for forsinkelser (som gjerne forplanter seg og forsterkes utover dagen). De aller tidligste flyavgangene er ofte «upopulære» blant mange reisende, og det er dermed god plass i flyet – og billettene er billigere enn på andre avganger. Her er det tusenlapper å spare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer