Slik kjøper du riktig koffert

Her er noen gode råd om hva du skal tenke på når du kjøper ny koffert.

Forsvunnet bagasje er ergerlig, men ofte skjer det fordi folk tar feil koffert. Velg en som skiller seg ut i mengden. Foto: Colourbox
Forsvunnet bagasje er ergerlig, men ofte skjer det fordi folk tar feil koffert. Velg en som skiller seg ut i mengden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trenger du ny koffert? Sørg for at du skaffer deg en av god kvalitet. Det er ingen vits i å risikere at kofferten din kommer frem med ødelagt glidelås og halve eiendelene dine hengende utenfor. Det er heller ikke morsomt hvis det ene hjulet slår seg vrang etter bare fire gangers bruk.

Få også med deg disse ni smarte dingsene som bør være med på pakkelisten

Hard eller myk?Skal du kjøpe en koffert i stoff, eller en koffert i hardplast, glassfiber eller aluminium? En hard koffert er som regel dyrere, men er sterkere og beskytter innholdet bedre. Men en stoffkoffert er som regel lettere. Hvis du for det meste transporterer klær og sko, så trenger du kanskje ikke en hard koffert. Hvis du velger stoff, så pass på at stoffet er så slitesterkt som mulig. Sjekk at stoffet er tettvevd. Dette måles i denier. Det skal stå i informasjonen om kofferten hva slags denier stoffet har. Polyester bør ha minst 1000 denier. Cordura bør ha 600, mens ballistisk nylon bør ha 1800 denier. Cordura og ballistisk nylon (dette er ekstra grov og sterk nylon som blant annet brukes i skuddsikre vester) regnes som mer sliktesterkt enn polyester. Jo tettere stoffet er, jo mindre er sjansen for at bagasjen din blir våt dersom det regner når den transporteres til og fra flyet. Noen stoffkofferter er impregnert for å tåle regn bedre. Sjekk også at rammen virker solid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer