Slik kommer du deg til det norske senteret i Altea

Tildeling av plass ved Centro Asistencial Noruego S.L.U. i Altea skjer etter samme regler som for plasstildeling ved en kommunal institusjon her til lands.

Publisert
Sist oppdatert

Det er kun Stavanger, Bærum og Asker som sender eldre og funksjonshemmede til Altea i Spania. Senteret tilbyr opphold på seks eller tolv uker. Søkere til senteret må ha behov for opptrening, eller de må ha en fysisk eller psykisk helsegevinst av oppholdet. Personer med langtidsplass på institusjon kan også søke, men må da stille sin plass i kommunen til rådighet i tiden de oppholder seg i Spania.

Døgnpris

Oppholdet i Altea koster det samme som det gjør å oppholde seg ved et korttids rehabiliteringssenteret i Norge. Døgnprisen er satt til 118 kroner. I tillegg kommer utgifter til reise på 3.885 kroner, transportutgifter til Gardermoen og forsikring. Private utgifter dekkes av brukerne. Personer med dårlig økonomi, kan søke om å få redusert egenandelen eller få fullstendig betalingsfritak.

Reisen til og fra behandlingssenteret i Spania blir organisert i grupper på 5 – 7 personer og en egen ledsagertjeneste er etablert.

Pårørende kan reise samtidig, men disse må betale alle utgifter selv.

Kontaktinfo

BærumServicekontoretBærum kommuneTlf.: 67 50 45 00Bærum kommune

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer