Slik kupper du alpeferien

Det blir stadig mer populært å reise på skireiser til Alpene. Slik får du alpeferien billigst.

Publisert
Sist oppdatert

Alpesesongen står snart for døren. Kanskje litt tidlig tenker du, men der tar du feil. Charterreisene i de mest populære ukene og til de beste destinasjonene begynner alt å la seg plukke.

Erfaringsmessig lønner det seg å bestemme seg og booke tidlig om du skal reise til Alpene til vinteren, spesielt i vinter- og påskeferieukene. Booker du på egenhånd kan du også sy din egen pakke til en billigere penge.

Under finner du nyhetene og tilbudene til de respektive charterselskapene, samt noen ideer til hvordan du kan legge opp din egen tur - kanskje den beste måten å gjøre det på av alle.

Tipsene og tilbudene:

Årets charternyheter er følgende fra STS Alpereiser, Sportreiser (har samme eiere, men Sportreiser har en mer ungdommelig profil enn Alpereiser) og Langley Travels. Disse er de tre store operatørne som konkurrerer om å selge alpereiser til nordmenn.

STS Alpereiser og Sportreiser


De to selskapene bruker samme fly, samme busser, samme guider og mange felles hoteller. Sportreiser har likevel en del enklere og rimeligere bosteder med to stjerner, mens STS Alpereisers laveste standard er tre stjerner.

Slik kupper du alpeferien


Nyheter
Årets nyhet fra disse selskapene er Madonna di Campiglio, Italia for STS Alperieser og Zermatt, Sveits for Sportreiser. I tilegg dobler selskapene antall flygninger fra Bergen i vinter. Alt i alt regner de to operatørene med å sende 6.500 til 7.000 snøglade nordmenn til Alpene denne sesongen.

Avslag
Det lønner seg å bestille tidlig med disse operatørene. Hvis du bestiller før 31. oktober, kan voksne få 1.000 kroner i rabatt ved å kjøpe en reise med spesialpakke. Spesialpakken inkluderer fly med matservering, hotell nær heisen, frokostbuffet alle dager, seks treretters middager og heiskort i seks dager.

Et priseksempel på dette er pakken Bad Gastein Spesial for 6.495 kroner per person i dobbeltrom, for en uke i januar 2009.

Barn under 12 år i ekstraseng, får 2.700 kroner i rabatt hvis de bestiller reise med spesialpakke. Barn som ligger i ordinær seng får 1.400 kroner i rabatt.

Ungdom mellom 13 og 17 år får 800 kroner i rabatt på spesialpakke de fleste steder. På Hotel Salzburger Hof, Wildbad og Villa Orania i Bad Gastein er ungdomsrabatten enda bedre med 2.000 kroner i avsalg.

På de samme hotellene får også barn såkalte enhetspriser, noe som inkluderer hele reisen, med mat og fly. Bare heiskort kommer i tillegg. Avhengig av hvilke uker det er i, kommer disse enhetsprisene på 4.000 eller 5.000 kroner denne sesongen.

Les tipsene fra skibomsene her...

Langley Travel

Hit reiser nordmenn på skiferie i Alpene:

 • 1. Bad Gastein i Østerrike
 • 2. Saalbach i Østerrike
 • 3. Cervinia i Italia
 • 4. Verbier i Sveits
 • 5. St. Anton i Østerike
 • 6. Ischgl I Østerrike


 • Langley Travels gir også diverse rabatter på charterturer i vinter, men har et litt annet system enn STS og Sportreiser.

  Avslag
  Også konkurrenten Langley Travels har rabatter til den som bestiller tidlig i år. Alle som bestiller tur med avreise i januar innen den 31. oktober, får 500 kroner i rabatt. De som reiser til Val d'Isère, Val Thorens eller Chamonix i Frankrike, har valget mellom å få rabatten eller en halv dag med offpisteguide gratis.

  Er dere en gjeng med skientusiaster på minst 15 personer og reiser sammen i buss, eller minst 20 personer som reiser sammen med fly, får dere en person gratis med blant de utvalgte. Langley har også noe de kaller skiambassadør. Hvis du samler en gjeng på 20 personer, og videreformidler navnene til Langley, fikser selskapet alt med reise og booking, og gir deg reisen gratis.

  Barn fra 2 til og med 11 år får 600 kroner i rabatt når de reiser med to fullt betalende voksne. I Alpe d'Huez, Frankrike, er barnerabattene enda bedre. Der er betaler du 3.500 kroner for 2-4-åringer, 2.500 kroner for 5-12-åringer, og 1.000 kroner for 13-15-åringer.

  Uke 16 og 17 koster 4.900 i Val Thorens (med buss) eller eller 5.500 i Val d'Isère (med fly) for overnatting på langleyhotell, frokost, treretters middag og heiskort.

  Her er Norges største pudderhull...

  SAS pakketurer


  SAS begynner å selge tredagers pakketurer til Alpene denne vinteren. Fly, tre netter på hotell og skikort i tre dager koster fra 4.390 kroner til Innsbruck, og fra 3.990 kroner til Salzburg.

  Fra Sverige


  Det svenske selskapet Lion Alpin selger ikke reiser med utgangspunkt Norge lenger, men velger du å reise til Göteborg, har likevel selskapet mye å velge i.

  Et priseksempel er i uke 3 (8 dager) til Bad Gastein for 4.523 norske kroner per person på dobbeltrom. Er dere fire, kan en leilighet bookes i samme periode for 3.931 kroner per person. Kun fly og bosted.

  Det er ingen rabatter hos Lion Alpin.

  Gjør det selv


  Mulighetene er mange om du velger å arrangere reisen på egenhånd. Vi begynner med flyreisen. Disse flyplassene ligger i forholdsvis nærhet til skisentrene (innenfor tre timer transfer) og viser hvor du flyr for noen av de mest populære skistedene:

  Så mye koster det å ta med seg ski på flyet...

  München: Litt lengre unna enn de andre, men fortsatt god forbindelse med Spesielt St. Anton og Saalbach. Velger vi datoene for Østlandets vinterferieuke utvidet med én dag 16. til 23. februar, koster en flyreise til München 1.289 kroner med Norwegian. Fra 16. til 22. februar koster reisen med 1.553 kroner med Lufthansa.

  Tog fra Munchen, eller leiebil er å anbefale da transfertiden er på rundt tre timer.

  Skiområder: St. Anton, Saalbach.

  Geneve: Ligger i Sveits på grensen til Frankrike. Det tar rundt 1 1/2 time å kjøre til Chamonix. En flyreise hit med Lufthansa i vinterferieuken (mandag 16. til søndag 22. februar) koster 2.424 kroner.

  Skiområder: Saas Fee, Zermatt, Cervinia, Champoluc, Chamonix, Val D'isere.

  Salzburg: Ligger i Sveits. En av de mest sentrale flyplassene for aplereiser. En flyreise hit med Austrian Airlines koster 2.836 kroner i vinterferieuken.

  Skiområder:Saalbach, Bad Gastein, Flachau, Schladming, Obertauern, Mayerhofen.

  Innsbruck:Ligger i Østerrike og er også veldig sentralt for mange gode anlegg. Flyreise med Austrian Airlines hit koster 2.821 i vinterferieuken.

  Skiområder: St. Anton, Ischgl, Mayerhofen, Cortina, Madonna di Campiglio.

  Zürich:Ligger i Sveits og er et bra utgangspunkt for en del av de skiområdene som ikke blir dekket i like stor grad av charterselskapene. En flyreise hit med SAS koster 1.879 kroner i vinterferieuken.

  Skiområder: Klosters, Wengen, Davos, St. Anton, St. Moritz.

  Pakkeeksempel:

  Vi syr sammen denne pakken til Ischgl:
  Fly: til Innsbruck med Austrian Airlines- 2.821 kroner.
  Transfer: 1,5 time til Ischgl med maxitaxi - ca. 370 kroner i minibuss med Easyjet.
  Bosted: Tiatsch, 7 netter, fint gjestehus med halvpensjon, fritt skibusspass og skikort i 6 dager- 5.400 kroner.

  Samlet pris: 8.591 kroner.

  Til sammenligning koster en tilsvarende pakke til Ischgl med STS Alpereiser i samme tidsrom 12.190 kroner.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer