Pakke koffert

Slik må du pakke nå

Det meldes om kaos og nå ber forsikringsselskap folk reise med håndbagasje. Slik gjør du det.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriesommeren så langt har vært preget av kaos, og tirsdag morgen kom forsikringsselskapet Tryg med en klinkende klar beskjed:

- Reis med håndbagasje.

Kommunikasjonssjef Ole Irgens fortalte at selskapet aldri har fått så mange henvendelser om tapt eller forsinket bagasje som nå.

Her gir vi de beste tipsene til hva du må ha med, og hvordan du får mest plass i bagasjen.

Viktig

- Det aller viktigste du legger i håndbagasjen er medisiner du er avhengig av, og verdisaker som smykker og ipad, sa skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind forsikring tidligere i sommer.

Men med kun håndbagasje blir det også begrenset med plass til klær.

DinSide gjorde i 2019 en uformell test for å sjekke hvilken pakkemetode som ga best plass i kofferten. Her testet vi både bretting, rulling og stapping.

Resultatet var klokkeklart. Ved å rulle klærne fikk vi plass til mye mer, enn om man bare bretter klærne.

Testen viste også at stapping er den desidert dårligste måten å pakke kofferten på.

Gjør dette

Om dere likevel må reise med innsjekket bagasje, lønner det seg å spre tingene over forskjellige kofferter.

Dette kan for eksempel være toalettsaker, undertøy og badetøy.

Et annet triks ved innsjekket bagasje, er å legge en lapp med navn, telefonnummer og adresse inni kofferten. Slik er du sikret, dersom bagasjetaggen eller andre kjennemerker blir revet av under transport.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer