Slik makser du ferien i år

Se når du bør legge feriedagene for å få mest mulig fri i 2021.

MAKS FERIE? Uansett hvor du tenker å tilbringe ferien i 2021: Bruker du de ekstra fridagene i påska og i mai smart, kan du få ekstra langfri ved å bruke færre feriedager. Men kommende jul ser dårlig ut, så husk å spare deg opp feriedager dersom du ønsker fri i romjula. Foto: NTB scanpix
MAKS FERIE? Uansett hvor du tenker å tilbringe ferien i 2021: Bruker du de ekstra fridagene i påska og i mai smart, kan du få ekstra langfri ved å bruke færre feriedager. Men kommende jul ser dårlig ut, så husk å spare deg opp feriedager dersom du ønsker fri i romjula. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vi har allerede advart deg: Det kan knapt bli verre enn ferieåret 2021.

Der tenker vi ikke på coronarelaterte usikkerheter og eventuelt brutte feriedrømmer, men om de ekstra fridagene mange av oss får i form av faste og bevegelige helligdager i løpet av året.

Med maks uttelling av ekstra fridager i kalenderen, har du ti dager ekstra fri i løpet av året. Men i 2021 har vi bare sju ekstra fridager - og det samme skjer i 2022.

Vi må helt til 2024 før vi får maks uttelling av de ekstra fridagene.

Slik makser du ferien

Nettopp fordi vi er inne i et krisedårlig år med tanke på ekstra fridager, kan det for mange være lurt å legge feriedagene slik at du får maks uttelling for de ekstra fridagene som faktisk kommer.

Og slik kan du utnytte helligdagene til mest mulig langfri i 2021:

Påska 2021:

Skjærtorsdag er 1. april, langfredag 2. april, 2. påskedag mandag 5. april.

Slik makser du påska:

1: Tar du fri hele påskeuka (3 feriedager), kan du nyte 10 dagers fri fra og med lørdag 27. mars til og med mandag 5. april - ved å bruke 3 feriedager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer