Flykaos

Slik pakker du før «kaosturen»

Det er mye å tenke på når man skal ut å reise for tida.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Mange er reiselystne etter to år med coronapandemi, men med lav bemanning på europeiske flyplasser, og streik er det nå kaos med lange køer og forsinkede fly rundt om.

Dette fører blant annet til at forsikringsselskap ringes ned av fortvilte passasjerer.

Håndbagasje

Forsinkelser påvirker ikke bare passasjerene. Også bagasje kan skilles fra eieren, dersom det blir krøll. Dermed kan du fort bli sittende med skjegget i postkassa.

For å sikre seg, kan det dermed være lurt å ha det aller mest nødvendige i håndbagasjen.

- Det aller viktigste du legger i håndbagasjen er medisiner du er avhengig av, og verdisaker som smykker og ipad, tipser skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind forsikring i en pressemelding.

Selskapet opplever i disse dager stor pågang fra kunder med forsinket bagasje fra europeiske flyplasser som for eksempel, London, Barcelona og Amsterdam.

Spre tingene

Selskapet tipser også om å spre tingene på flere kofferter når man er flere som reiser.

- Uansett om dere er en familie på fem eller et par på to, er det lurt å spre det viktigste dere skal ha med dere på alles kofferter. Toalettsaker, badetøy og undertøy for eksempel, sier Hofstad-Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer