Slik planlegger du turen til Vest-Irland

Publisert
Sist oppdatert

Den kjappeste måten å komme seg til Vest-Irland på, er å fly til Dublin, og så ta et innenriksfly videre til Galway. Innenriksbillettene kan bli ganske dyre, så det er også en mulighet å leie bil i Dublin og kjøre til Vest-Irland derfra. Det tar 3-4 timer, avhengig av trafikken. SAS flyr direkte til Dublin fra Gardermoen, mens Ryanair flyr direkte fra Torp.

Du behøver ikke bestille overnatting på forhånd, for det finnes nok av små hoteller og b&bs i området. Men vil du bo et spesielt sted, som for eksempel et finere herregårdshotell som Rosleague Manor, bør du bestille rom på forhånd. For flere altrenativer til historisk overnatting, sjekk Ireland's Blue Book.

For å få mest mulig ut av turen, bør du ta med regntøy og gode sko. Du reiser ikke til Vest-Irland (eller Irland generelt) for å finne godværet. Gode sko er bra å ha hvis du vil ta deg en tur ut i heiene. Les mer om vandrestiene her og se kart over Irlands gåruter her.

I Vest-Irland er det reisen som er målet. Foto: Stine Okkelmo
I Vest-Irland er det reisen som er målet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

På ville veier

  1. Slik planlegger du turen til Vest-Irland


Ta en dag i Galway, som er den største byen i Vest-Irland. I sin tid var Galway en viktigere havn enn både Dublin og London. I dag er dette er en utpreget studentby med mye liv og røre. Det kryr av gode puber her, og du finner en del av de store butikkjedene. "This is the real Ireland," sa vår byguide Keith Finneran. Han nevnte flere av pubene i Quay Street som var verdt et besøk. Riordan's har byens beste irske frokost (men ligg unna white pudding:-). The Quay har bra mat, og live irsk musikk hver kveld. Og sist, men ikke minst, McDonagh's, som ifølge Keith har Irlands beste fish n' chips.

På nett: Ireland's West

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer