Slik realiserer du reisedrømmen

Trude Hauge og Turid Olsen har gjort det mange drømmer om: Forlatt hverdagen til fordel for lang ferie på et varmt sted.

Publisert
Sist oppdatert

- Bussene kjørte i en forferdelig fart i Guatemala. Det stod ”God is my co-pilot” på ruta, og da følte jeg meg straks lettet, flirer Turid Olsen (27).

Turid Olsen og Trude Hauge (29), begge lærere, har i henholdsvis åtte og fire måneder reist Mellom-Amerika rundt. Minnene fra den lange reisen er mange og morsomme. Reiseruta var som følger:

Mexico – Guatemala – El Salvador – Guatemala – Honduras – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Costa Rica - -Panama – Guatemala – Costa Rica.

Etter at de hadde flydd til Mexico reiste jentene hovedsaklig med buss.

- Turene i kyllingbussene – vi kalte dem det – stappet med folk med kyllingkurver på hodet, og med jesusfigurer og plysjdekorasjoner, er kanskje det vi syntes var morsomst, forteller Olsen og Haugen.

Ekstrajobber

DinSide Reise fikk en prat med jentene om hvordan man reiser på langtur.

- Vi er begge lærere, og som lærer kan du be om inntil to års permisjon uten noen som helst grunn i løpet av din lærerkarriere. Selvsagt uten lønn. Du har også rett til studiepermisjon. Vi har altså svidd av ett av våre to permisjonsår allerede, gliser jentene bredt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer