Slik reiser du til Bogotá

Publisert
Sist oppdatert

Befolkning: Colombia har 40 millioner innbyggere, og er det tredje mest folkerike landet i Latin-Amerika. Bogotá har cirka 7.5 millioner innbyggere.

Areal: Colombia er 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.

Visa: Nordmenn trenger ikke visa for å reise som turist. Det avkreves reiseskatt på cirka 30 dollar på utreise til internasjonale destinasjoner

Klima: Bogotá ligger 2.650 meter over havet og er den tredje høyeste beliggende hovestaden i Sør-Amerika etter La Paz og Quito. Høyden gir hodepine, kvalme og gjør det slitsomt å gå, men etter en dags hvile er de fleste i fin form. Gjennomsnittstemperaturen er 14,5 grader, temperaturen synker til cirka 8 - 9 grader om natten, og det kan på gode dager bli opp til 20-25 grader. Hyppige regnskyll; ta med paraply og en god jakke.

Valuta: Pesos. 1.000 pesos = NOK 2,5. Det er enkelt å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.

Prisnivå: Svært behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 12 kroner. Middag på bedre etablissementer koster mer. Fine gullvarer, smaragder, konfeksjon - og særlig badetøy, og skinnvarer fås til gunstige priser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer