Slik reiser du til Bogotá

Publisert
Sist oppdatert

Befolkning: Colombia har 40 millioner innbyggere, og er det tredje mest folkerike landet i Latin-Amerika. Bogotá har cirka 7.5 millioner innbyggere.

Areal: Colombia er 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.

Visa: Nordmenn trenger ikke visa for å reise som turist. Det avkreves reiseskatt på cirka 30 dollar på utreise til internasjonale destinasjoner

Klima: Bogotá ligger 2.650 meter over havet og er den tredje høyeste beliggende hovestaden i Sør-Amerika etter La Paz og Quito. Høyden gir hodepine, kvalme og gjør det slitsomt å gå, men etter en dags hvile er de fleste i fin form. Gjennomsnittstemperaturen er 14,5 grader, temperaturen synker til cirka 8 - 9 grader om natten, og det kan på gode dager bli opp til 20-25 grader. Hyppige regnskyll; ta med paraply og en god jakke.

Valuta: Pesos. 1.000 pesos = NOK 2,5. Det er enkelt å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.

Prisnivå: Svært behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 12 kroner. Middag på bedre etablissementer koster mer. Fine gullvarer, smaragder, konfeksjon - og særlig badetøy, og skinnvarer fås til gunstige priser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.