Slik reiser du til Peru og Tarma

Kort om Peru.

Publisert
Sist oppdatert

Flyselskaper: KLM, Iberia og Lufthansa flyr fra Europa til Lima. Ved utreise fra Lima avkreves det en avgift pålydende US $ 25.

Fra Lima til Tarma tar det cirka åtte timer å kjøre, til tross for at det bare er 300 kilometer.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum.

Bilutleie: Hertz, Avis, Budget og en del lokale aktører leier ut biler fra Lima. Det er mye farlig kjøring på peruanske veier, og en skal være en habil sjåfør før en legger ut på veiene i det søramerikanske landet. Kjør ikke om natten. Veiene er både dårlig merket og sikret. Ulykkestallene er høye.

Det er også mulig å sette seg på en alminnelig buss som er et svært rimelig alternativ, men du får da begrensede muligheter til å stoppe og ta for deg av landsbyer. Det finnes flere selskaper som kjører strekningen Lima-Chanchamayo. Bussene stopper imidlertid på signal fra de reisende.

Valuta: I Lima er det enkelt å finne minibanker som tar VISA og andre internasjonale kredittkort. Minibanker finnes imidlertid ikke i fjell-landsbyene. Myntenheten heter Nuevo Sol.

1 Nuevo Sol=100 centavo, tilsvarer p.t. cirka 3.50 NOK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer