Slik reiser du til Sør-Afrika

Det er enkelt, relativt rimelig og greit å komme seg rundt i Afrika.

Nordmenn trenger ikke visum dersom de ikke oppholder seg i Sør-Afrika mer enn tre måneder. Dersom du ønsker å forlenge oppholdet, kan du dra ut av landet når visumet er utgått, og få det fornyet ved grensen; dette forutsetter at billettene er i orden. En rekke norske reisebyråer selger reiser til Sør-Afrika, blant andre Select Tours, Prisma og Globetrotter. Flybilletter til Sør-Afrika selges fra 6.000 kroner og alle de store selskapene - KLM, British Airway, SAS og Lufthansa har Sør-Afrika på sine respektive destinasjonskart. Det er ingen prisdifferanse mellom Cape Town eller Johannesburg som destinasjon.

Overnatting

Overnattingsmulighetene er mange og varierte i de ulike parkene. Prisene starter på 80 kroner, for de billigste campingplassene. Hytter for inntil tre personer koster fra 380 kroner. Lukusvariantene finnes også: Gjestehus koster 1.500 kroner. Nygifte eller forelskede kan velge seg såkalte Honeymoon Desert Tents i Kalahari fra cirka 700 kroner per døgn.

Er du på budsjettreise skal du vite at det er rimeligere å søke tak over hodet utenfor selve parkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer