Slik reiser vi i 2009

Vi tar frem krystallkulen og ser på reisemønsteret vårt neste år.

Blir det sydenferie i 2009, eller har vi ikke råd? Foto: Colourbox
Blir det sydenferie i 2009, eller har vi ikke råd? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss utgangen av 2008, og et helt nytt reiseår står foran oss. Hvor vil vi reise, og hva vil vi gjøre?

Det lurer både vi og hele reiselivsbransjen på. Finanskrisen vil helt klart få en innvirkning på reisetrendene globalt, men også for oss nordmenn.

- Hvis husholdningene føler at økonomien fortsatt er under press, vil mange droppe de kortere og spontante langhelgene, som storbyhelgen, sier Rolf Forsdahl i HSH Reise.

De som allikevel tar seg råd til slike helgeturer, vil oppleve at hotellprisene faller i de aller fleste byer. Dermed blir det i mange tilfeller rimeligere å dra på storbyferie enn det har vært de siste par årene.

Til Syden åkke som

Forsdahl tror videre at hovedferien vår er ganske så hellig. Veldig mange nordmenn velger å tilbringe denne i sydligere strøk. Forsdahl ser for seg to scenarier:

- Det er sannsynlig at nordmenn vil reise på charterferie omtrent som i fjor, men mange vil bli mer prisbevisste. Det kan enten gjøre at de velger billigere ferieland som Tyrkia og Bulgaria fremfor Spania og Hellas, eller vi kan se at charterselskapene setter ned prisene på de litt dyrere reisemålene for å holde salget i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer