Slik ser The World i Dubai egentlig ut

Ikke akkurat noe verdenskart...

Det krever litt fantasi for å se at dette skal forestille jordkloden... Foto: NASA Earth Observatory
Det krever litt fantasi for å se at dette skal forestille jordkloden... Foto: NASA Earth Observatory Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var mange som hevdet det var galskap og gimmick å prøve å konstruere en kunstig øygruppe som skulle se ut som et verdenskart.

Men det var det de skulle gjøre i Dubai. Medier over hele verden omtalte prosjektet, og det gikk rykter om at kjendiser og rikinger fra hele verden var interessert i å kjøpe seg et "land", altså en øy, i øygruppen.

Dubai har fått verdens høyeste bygning. Se videoen av hvordan den ser ut fra toppen her.

Nå, litt over to år etter at øygruppens fundamenter var ferdig (oktober 2008), kommer bildet som viser at The World ikke bærer navnet sitt med rette.

Et bilde tatt av en amerikansk astronaut for Nasa Earth Observatory 13. januar 2010, viser at øygruppen slett ikke ligner på verdenskartet.

Øyene er foreløpig bare fulle av sand, bortsett fra én øy oppe i høyre hjørne (den som ser ut s0m den har en mørk prikk). Her tar Nakheel Properties med potensielle kunder for å vise hvordan øyene vil se ut når de er ferdig beplantet og bebygget. Øygruppen ved siden av, The Palm, ligner faktisk på en palme, og ser akkurat ut slik den gjorde på tegningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.