Slik sikrer du bagasjen

Er du redd for kofferten din og surrer den med plast, reimer eller strikk før du sender den på flyet? Da har du bommet fullstendig i følge gutta som har all makt over bagasjen din når du ikke ser den.

Publisert
Sist oppdatert

- Er du redd for bagasjen din, så bli hjemme!

Ganske klare og harde ord fra en av stuerne på Gardemoen Lufthavn. Kanskje ikke representativt for all bagasjebehandling, men det er en kjennsgjerning i stuerkretser at visse typer bagasje får røffere behandling enn andre.

>>> Les stuernes beste pakketips her...

DinSide Reise har funnet ut hva som engentlig har skjedd med bagasjen din når kofferten kommer inn på rullebandet uten hjul, halvåpen og med de brukte trusene dine pyntelig lagt på toppen. Vi har snakket med gutta som behandler den om hvordan eiendelene dine blir tatt vare på når du ikke er tilstede, og om hvordan du skal pakke for å best mulig sikre at baggen kommer frem like inntakt som ved avreise. Ingen av de vi har intervjuet kan stå frem med navn på grunn av tausehetsklausuler og fare for regress hos arbeidsgiverne sine. Alle navn er oppdiktet.

Tøffe tak

De som har den absolutt tyngste jobben på en flyplass, og kanskje en av de tyngste i Norge generelt, er stuerne. Det er de som sørger for at bagasjen din kommer på og av flyet. En stuer går bøyd dagen lang og lemper bagasje ut og inn i det trange flyskroget. En sterkt mannsdominert, tidspresset og muskelrelatert jobb. Når flere hundre kofferter skal lempes på neste charterfly til Tyrkia i løpet av en halvtime, er det klart at ikke hver eneste kolli kan behandles med silkehansker. En stuer kan løfte mange tonn på skiftet, og naturligvis blir det en rutine etterhvert. Rutiner kan som kjent ofte føre til visse irritasjonsmomenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer