Slik skal de unngå smittebomber

Samtidig som samfunnet gradvis gjenåpnes, ber kollektivselskapene og myndighetene folk om å velge bort kollektivreisene.

SMITTEVERN: Du kan måtte ta ansvar for å vente på neste buss, dersom det er fullt, påpeker kollektivselskapene. Foto: NTB Scanpix
SMITTEVERN: Du kan måtte ta ansvar for å vente på neste buss, dersom det er fullt, påpeker kollektivselskapene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gradvis har regjeringen lettet på en rekke tiltak for å ta tilbake hverdagen under den pågående coronapandemien. Dette innebærer at det er utarbeidet retningslinjer for en rekke områder og virksomheter - kollektivselskapene inkludert.

Samtidig som regjeringen fortsatt ber folk holde seg på hjemmekontor og unngå kollektivreiser i størst mulig grad, ber bedriftene om at de ansatte i større grad kan dra tilbake på jobb.

Men hva vil kollektivselskapene gjøre for å sikre smittevernet når det nå kan bli flere passasjerer på trikker, busser og tog?

Dette har vi spurt Vy, Ruter, Skyss og ATB om.

De påpeker at de er avhengige av ansvarlige passasjerer som bidrar til lave passasjertall, for å få dette til. Dermed vil det være opp til passasjerene ikke å reise, dersom det er for fullt på transportmidlene.

Her er kollektivselskapenes tiltak

Slik skal de sørge for tilstrekkelig avstand og mindre trengsel på busser, tog og trikk:

Dette sier Ruter:

- Vi gjennomfører en rekke tiltak sammen med operatørene. Det ble igangsatt en rekke smitteverntiltak tidlig som har fungert etter hensikten (stengt første dør, stoppet kontantbetaling og så videre). I tiden fremover vil nok flere reise kollektivt igjen og vi gjør derfor ytterligere grep, og annethvert sete om bord i alle busser, T-baner, trikker og båter vil sperres av. Det gjøres for hjelpe passasjerene til å holde en meters avstand om bord, for å unngå smitte for de som må reise kollektivt, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer