Slik skal gutta se ut i år

Vårens og sommerens solbriller er kommet. Sjekk hva som er hot.

Pilotinspirerte solbriller er et hett tips for gutta i år. Foto: Stine Okkelmo
Pilotinspirerte solbriller er et hett tips for gutta i år. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er forstatt midt på vinteren, men det er ikke så mange ukene til de første vårtegnene kommer. Og med våren kommer vårsola, utepils, kaffelars på utekafé - og solbriller. Årets solbrillemote er for lengst spikret. For gutta er det drøssevis av modeller å velge mellom, men en av årets store slagere blir nok pilotbrillene.

Se eksempler i bildespesialen lenger ned.

Ray Bans klassiker eksisterer fortsatt, og i flere varianter. I tillegg har mange av de andre solbrillemerkene laget egne versjoner av de tidløse pilotbrillene. Noen har metallinnfatning, andre plast.

- Vi ser veldig mye pilotbriller for gutta. Og det er mye tungt og godtmaterialvalg - briller det er godt å ta i og ha på, sier Anne K. Ankerstad i Krogh Optikk.

Retro gjort tidsriktig

- Mange gamle modeller fra 60- og 70-tallet tas opp igjen, men i moderne og tidsriktige versjoner.

I tillegg til pilotbriller, er kraftige, kantede solbriller inn for menn i år. Designen er inspirert av Ray Ban Wayfarers.

- Vi ser en del modeller som er større versjoner av modeller fra 50- og 60-tallet. Den gangen var brillene veldig små, men nå er disse modellene "blåst opp", sier Arvid Krogh ved Krogh Optikks flaggskipsbutikk på Majorstua i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.