Genialt kart:

Slik slipper du bilkø

Få oversikt over køer, ladestasjoner og lasteplasser.

KØ: Biler står i kø ved Forsatunnellen (tidl stavet Forsåtunnellen) i Nordland, Tunnellen gjennomgår en større utbedring og biler slippes gjennom i puljer. I sommer har køene vært svært lange.Foto: Marianne Løvland / NTB
KØ: Biler står i kø ved Forsatunnellen (tidl stavet Forsåtunnellen) i Nordland, Tunnellen gjennomgår en større utbedring og biler slippes gjennom i puljer. I sommer har køene vært svært lange.Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferjekøer, veiarbeider og ikke minst hvor er neste rasteplass?

Dette er noen av utfordringene du enkelt kan løse med kartet til Statens Vegvesen i sommer.

Kartet, som du kan se her, gir deg oversikt og gjør det enklere å dra på tur i sommer.

– Folk ønsker å vite om hindringer, slik at man kommer fram til planlagt tid. Derfor har vi lagt inn nye tjenester i vegkartet for at bilistene skal kunne få en forutsigbar reise i sommer, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding.

I tillegg til nye webkamera på ferjekaier som ofte har lang ventetid om sommeren, finner du 650 kamera som dekker riksveinettet.

− Vi skal hjelpe deg i sommertrafikken! Vi starter med den nærstående ferietrafikken, men det vil komme flere tiltak som skal gjøre det enklere å ferdes på de norske veiene framover, sier Dahl Hovland videre i pressemeldingen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer