Slik snakker 'Aussiene'

Snakker du engelsk? Det hjelper ikke stort i Australia snakker de nemlig australsk!

Publisert

Det er ikke fullt så ille, men første gang du møter en rotekte australier kan du med rette begynne å tvile på hva som egentlig er morsmålet i landet her. Australierne snakker med en bred aksent, og krydrer i tillegg engelsken med en mengde slanguttrykk. Her er noen av de viktigste.

G’day mate - Hei, rett og slett.Aussie - En australier.How are you going? - Hvordan går det? ”Going” hentyder ikke på hvor du har tenkt deg hen, men hvordan det går.Bloke - Mann.Bottle Shop - Den australske varianten av vinmonopolet.BYO Restaurant - En restaurant hvor du kan ta med deg egen vin.Grog - Alt av drikke som inneholder alkohol.Kiwi - En person fra nabolandet New Zealand.Pissed - Å være overstadig beruset.Shark biscuit - En uerfaren surfer…Sheila - Mindre flatterende ord for en kvinne.Love - Vennlig tiltale fra noen som ikke kjenner deg, ikke en kjærlighetserklæring.Tea - Middag.Tucker - Mat.Woop-woop outback - Langt, langt borte fra noe som helst.See ya - Ha det bra, ser deg senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer