Slik sniker du deg inn backstage

Det krever sin mann/kvinne å lure seg inn bak scenen. Her er stalltipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Med stjernene backstage

Alle har vi hørt historiene. Venninnen som klinte med Skin i Skunk Anansie og Keith i Prodigy på et av Oslos hustak under Kalvøyafestivalen i 1997, båtturen med en dritings Nick Cave som aldri husket at han hadde vært i Oslo eller heltinnen som tok en drink med Mick Jagger på Savoy Bar. Festen med det norske landslaget i 2001 på Summit 21 på toppen av SAS-hotellet på Holbergsplass, eller drømmedaten med David Bowie.

Listen over groupievirksomhet er lang og saftig, og lengre skal den kanskje bli? Under Øyafestivalen er det kanskje noen av dere som drømmer om å treffe noen av musikkheltene, skåle gratis i øl og melonmartinis, klemme koselig eller kline heftig med noen? Vi har sanket inn noen tips om hvordan man lurer seg backstage fra to stykk Oslo-rockere:

Råd fra rockeheltene

Det fineste festivalminnet til vokalist Ando Woltman i King Midas er da de spilte konsert en lun sommerkveld ytterst i Sogn og Fjordane i 2003.

- Vi var stuet inni en campingvogn med drita metallrockerfans fra Vestlandet. Publikum var stort sett bare fulle tenåringer som sloss og klinte hverandre ned i gjørma hele tida, og under ekstranummeret forsvant plutselig alle fordi den siste bussen skulle gå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer