Slik sniker du deg inn i bakscenevarmen

Det krever sin mann/kvinne å lure seg inn bak scenen. Her er stalltipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Råd fra rockeheltene

Det fineste festivalminnet til vokalist Ando Woltman i King Midas er da de spilte konsert en lun sommerkveld ytterst i Sogn og Fjordane i 2003.

- Vi var stuet inni en campingvogn med drita metallrockerfans fra Vestlandet. Publikum var stort sett bare fulle tenåringer som sloss og klinte hverandre ned i gjørma hele tida, og under ekstranummeret forsvant plutselig alle fordi den siste bussen skulle gå.

Slik kan det gå i grisegrendte strøk. Til de som hungrer etter å komme seg bak scenen har Ando Woltman disse stalltipsene:

- Det beste er kanskje å gjøre litt research på forhånd og namedroppe folk i crewet, eventuelt bare si at du er gravid med vokalisten og bare må fortelle ham det, selv om dèt kanskje bare skjer med Rune Rudberg, men det er verdt et forsøk. Man kan jo alltids kle seg ut som roadie også, de som bærer utstyr, og ta på seg svarte olabukser, svart rocke t-skjorte med festivallogo fra 1988 og shorts med maglight og leatherman i beltet. Da slipper du garantert inn.

Vokalisten i Amulet, Torgny Amdam, kan opplyse om at det kan være vanskelig selv for ham å komme seg backstage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer