Slik sparer du på vinterferien

Mens utlendingene svikter vinter-Norge er det klar løype for deg på jakt etter en rimelig ferie i høyfjellet.

Publisert

Vinter-Norge er ikke hva det en gang var. Turistene uteblir, og det er særlig de skiglade fra nabolandene Sverige og Danmark som svikter. Tall fra Transportøkonomisk Institutt viser en total nedgang i utenlandsmarkedet på sju prosent fra januar til april.

Dette er dramatiske tall for skisportstedene. For parallelt med nedgangen økes kapasiteten i vinter-Norge. Denne uken offentliggjøres en perspektivanalyse fra konsulentfirmaet Kaizen i Bergen som viser at det foreligger planer om en økning på over 100.000 sengeplasser over de neste 12 årene. Kommer ikke turistene tilbake, blir det tomme senger. Det er dårlig nytt for næringen, men gode nyheter for deg med litt slunken lommebok.

Januar og mars på lavpris

Timing er viktig. Allerede nå kan du glemme en høyfjellsferie i uke 7, 8 og 9. Da er det ferie på kontinentet og Norge er rett og slett utsolgt. Påsken, som begynner andre uken i april, fylles som regel også tidlig. Har du imidlertid mulighet til å legge ferien tidlig i januar eller i mars er mulighetene gode for å gjøre et aldri så lite feriekupp.

Norges mest populære

Ikke alle sliter like ille med den dårlige utenlandstrafikken. Øverst på listen over landets mest populære skisteder troner Trysilfjellet. Her har omsetningen steget jevnt de siste ti årene. I fjor endte vintersportsstedet med en total heisomsetning på 85,1 millioner kroner. Det er en økning på 6,4 prosent fra foregående sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer