Slik spriter du opp postkortene

Bli en kreativ postkortskriver og slå an hos familie og venner.

Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å motta like kjedelige postkort hver eneste sommer? Eller kanskje blir du flau når du selv skriver dem fordi du aldri finner noen originale måter å gjøre det på? DinSide har samlet sammen tips til din neste ferie. Les hvordan du kan gi familie eller bekjente et postkort de sent vil glemme.

Vi storkoser oss med sol og bading hver dag. På kveldene spiser vi deilig mat og i morgen skal vi besøke nabobyen. Håper dere alle har det fint. Hilsen xxxx.

Nei, nei, nei, hvorfor ikke heller gjøre noe slikt?

Stikkordformat

Vil du si mye på få ord kan det være at stikkordformatet er midt i blinken for deg. Samtidig kan dette fungere som en flott mulighet til å gi mottakeren en liten utfordring.

"Nydelig. 30 grader. Blått hav. Hvite bygninger. Rolig. Moussaka. Ouzo. Avlslappende. Har ikke vært på sightseeing. Skal snart. Solbrent. Vil ikke hjem. Håper dere har det bra."

Her slipper du altså å bruke mange ord for å beskrive verken temperaturen, omgivelsene, maten du spiser eller hva du har gjort. En lett og morsom måte å gi lyd fra seg når en er på tur.

Hvis du har tid og plass foreslår en av DinSides skribenter at du bruker alfabetet som skriveguide.

"Alle tiders". "Barske karer". "Champagne". "Deilig mat". "Ekle kryp". "Fryktelig naboer". "Gruer meg til å dra". "Hunk fra Italia på nattlig besøk". "Idyllisk landskap".

(Kilde: rejseliv.dk)

Rebus

> Foto: Colourbox
<> Foto: Colourbox Vis merVil du gi mottakeren en litt tøffere utfordring, kan kanskje dette være tingen. Lag en rebus, så familie og venner må jobbe for å finne ut av hva du vil si. Rebusen kan være både vanskelig og lett, justér den etter mottaker slik at din 90 år gamle bestemor slipper å få et uforståelig kort i posten.

Eller du kan rett og slett bare tegne i stedet for å skrive de kjedelige opplysningene. Tegn en kirke, en strand, et smilende ansikt eller kanskje en deilig dame, så får nok mottakeren seg en liten latter allikevel (om enn bare på grunn av dine håpløse tegneevner).

(Kilde: rejseliv.dk)

Skriv baklengs

Lyst til å fortelle venninnene de saftige detaljene fra gårsdagens fyllekule? Hvorfor ikke skrive baklengs? Da er det kanskje ikke så mange som kommer til å tyvlese kortet.

Dersom du virkelig er kreativ og har tid til overs kan du også forsøke å skrive speilvendt. Da må mottakeren holde kortet foran et speil for å klare å lese det.

(Kilde: rejseliv.dk)

Nakne damer

Foto: Ingo A. Joppich
Foto: Ingo A. Joppich Vis merNakne damer er alltid en slager når du skal sende en hilsen til kameratene hjemme. De vil nok få mye mer glede av å se på et par flotte ... damer på forsiden av kortet, enn å lese hvor mange ganger du har vært på fylla eller hvor brun du har blitt.

Har du ikke så mye å si, kan du jo kjøpe to slike postkort. Lim dem sammen med baksiden mot hverandre, og skriv adressen til kameraten på rompa eller puppene. Slik får du vist stemningen (om enn bare stemningen i ditt eget hode), stranda og det fine været.

(Kilde: rejseliv.dk)

Lag en føljetong

Har du tid kan du kanskje sende flere postkort, slik at mottakeren kan vente i spenning der hjemme. Forteller du en historie kan du avslutte historien når den er mest spennende - for så og skrive resten på et postkort som du sender neste dag. Kanskje opplever du noe morsomt eller skummelt på turen som er verdt å lage en føljetong av?

(Kilde: rejseliv.dk)

Bruk fantasien

Har du lyst til å gi de der hjemme et støkk? Finn på en røverhistorie!

En av DinSides skribenter bidro med denne latterkula:
”Kjære mamma og pappa! Ikke bli lei dere nå, men jeg har truffet mannen i mitt liv. Jeg vet at pappa helst skulle fulgt meg opp kirkegulvet, men vi har blitt litt revet med, og giftet oss i et lite kapell på en lokal klippe. Adonis ser frem til å overta familiebedriften, og jeg har fått deltidsjobb på eselutleien rett nede i gata. Ha det fint! Kjærlig hilsen Synne… ps! Ses om en ukes tid.”

Her er det smart å røpe spøken på slutten av kortet, men det avhenger av hvor grov spøken er og hvor mye du har lyst til å lure mottakeren.

"Half and half"

Dersom du skal sende postkort til en familie med voksne og barn, eller til to venner som bor sammen, kan du legge kortene ved siden av hverandre og skrive over begge kortene - slik at setningene begynner på ett kort og fortsetter på det andre. Deretter sender du ett kort til de voksne i familien, eller til den ene parten av husholdningen, og det andre kortet til barna, eller den andre delen av husholdningen. Når de da mottar hvert sitt ufullstendige kort i posten, må de gruble helt til de finner ut at de to kortene hører sammen.

(Kilde: rejseliv.dk)

Har du noen flere gode forslag? Skriv dem ned i debattforumet nedenfor!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer