Slik svindler vi på reiseforsikringen

Fantasien løper løpsk hos norske forsikringstakere.

Mange forsikringstakere finansierer ferier med å anskaffe seg fiktive legeerklæringer og uriktig dokumentasjon. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Mange forsikringstakere finansierer ferier med å anskaffe seg fiktive legeerklæringer og uriktig dokumentasjon. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kolossale regninger fra sykehus som ikke eksisterer og fiktive historier om døde slektninger for å få "gratistur" hjem - det er mye rart norske kunder prøver å få reiseforsikringen til å dekke.

Det går mot et rekordår for erstatningsutbetaling fra reiseforsikring. Statistikk fra Finansnæringens Hovedorganisasjon for første halvår i 2008 viser at erstatningene på reiseforsikring har økt med nær 20 prosent sammenlignet med fjoråret.

Reiseforsikring er også et av de områdene hvor det er mest forsikringssvindel. Vi svindler grovt og forsikringsselskapene setter inn store ressurser for å avsløre forsikringstakere.

- Noen år tilbake ble det avdekket at hele ti prosent av alle erstatningskrav i forsikringsnæringen var svik i en eller annen form. Det er grunn til å anta at tallet er noe høyere når det gjelder reiseforsikringer, sier utreder for Europeiske Reiseforsikring, Askjell Hjellvik, til DinSide Reise.

Han sier at det har blitt større fokus på svindelsaker og at saksbehandlere har blitt flinkere til å avdekke juks.

De villeste forsikringskravene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.