Slik svindles du i ferien

Sleipe triks du bør se opp for i sommer.

Ryggsekk er praktisk, men gir lite utfordringer for frekke lommetyver. Foto: Colourbox
Ryggsekk er praktisk, men gir lite utfordringer for frekke lommetyver. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare bare å dra på ferie. Selv om de fleste mennesker du vil møte i sommer er hyggelige og vil deg vel, finnes det dessverre sleipe lurifakser som ikke vil gå av veien for å prøve å loppe deg for verdier.

- Vi ser at tyvene blir stadig mer kreative, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske og If.

- Siste nå, som vi har fått flere historier om i Sør-Amerika, er at du får deg en real spyttklyse i ansiktet. Mens du er opptatt av å få den bort, blir du ranet for verdisakene dine.

Et annet eksempel Vennesland nevner, er eksempelet der et eldre par i Spania skulle ta ut penger i kortautomaten. Så hadde noen trikset med den, slik at de ikke fikk det til. En hyggelig og hjelpsom dame kommer bort for å hjelpe dem å taste inn koder og få ut penger. Litt etterpå oppdager de at kortet er borte.

Å reise på ferie er generelt en hyggelig opplevelse, men det gjelder å være oppmerksom. Den britiske avisen The Daily Telegraph har listet opp de vanligste triksene som brukes. Her er det bare å passe på!

På flyplassenDu legger laptopen eller andre verdisaker på beltet i sikkerhetskontrollen, og venter tålmodig på at personen foran deg skal komme seg gjennom sjekken. Men så piper det på han som er foran deg, og det stopper opp mens han kontrolleres. Når du endelig har kommet deg gjennom, er laptopen din borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.