Slik takler du sykdommen på ferie

Selv om du er kronisk syk kan du godt reise på ferie som alle andre. Det krever bare litt planlegging.

En kronisk sykdom trenger slett ikke være til hinder for å dra på ferie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
En kronisk sykdom trenger slett ikke være til hinder for å dra på ferie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å reise på ferie med en kronisk sykdom kan være en utfordring både for den som er syk og for reisefølget. Men det trenger slett ikke være til hinder for å oppleve fjerne himmelstrøk. Noen enkle forholdsregler og litt planlegging er hva som skal til.

Vi har spurt lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken i Oslo om hva vi bør være obs på når vi løsriver oss fra hverdagsrutinene og legger ut på tur med sykdommen som reisfølge.

Her er rådene som redder sommerdagen

På tur med hjertesykdom

Ifølge Hasle er hjertesykdom den hyppigste årsaken til behov for medisinsk hjelp under reise. Han anbefaler derfor at livsviktige medisiner oppbevares i håndbagasjen. Saltfattig mat og ekstra oksygentilførsel på flyet kan bestilles ett døgn i forveien. - Man må vurdere risikoen versus livskvalitet før man legger ut på en eventuell reise. Dersom man får brystsmerter eller tung pust ved små anstrengelser kan disse symptomene oppstå under flyreiser, fordi oksygentrykket i flyet tilsvarer cirka 2500 meter over havet. Det skal likevel bemerkes at det bare er ett hjertedødsfall per 3,2 millioner flyreiser, understreker han til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer