Slik tar du best naturbilder

Lyst til å prøve deg som naturfotograf? Sjekk disse tipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du ut på en spennende ferie snart? Eller har du bare lyst til å gi fjellvandringene eller søndagsturene dine en ny dimensjon?

Å ta bilder av naturen er en hobby for mange, men motivene er ikke alltid like lette å ta bilder av. Times Travel Magazine har spurt naturfotograf og dommer i Shell Wildlife Photographer of the Year, Mark Carwardine, om hans beste tips.

Her er hans tommelfingerregler:

Stø som et fjell

Profesjonelle fotografer drar ikke avsted på fototur uten en tripod - et stativ de kan støtte kameraet på for å få sylskarpe bilder. Blir det for mye styr å dra med seg et slikt stativ ut på tur, kan du velge monopoden, en lettere variant med bare ett bein. Ellers tipser Carwardine om at du kan støtte kameraet på en stein, eller eventuelt legge deg ned og støtte albuene mot bakken. Hold albuene nært inntil kroppen, og konsentrer deg om å holde kameraet helt stille når du knipser. Trykk utløserknappen rolig ned.

Fototips for ferien

Det enkle er det beste

Dette gjelder også naturbilder. Hold motivet så enkelt som mulig - det gir den beste effekten. Pass på at ikke greiner kommer i veien, og for eksempel ser ut som de stikker ut av dyrets hode. Test ut flere plasseringer før du bestemmer deg for å knipse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer