Slik unngår du feriemarerittet

Dette må du vite om reisevaksine.

Sol, sommer og strand kan lett bli til alvorlig diaré, oppkast, feber og infeksjoner hvis du ikke vaksinerer deg. Foto: Sol, sommer og strand kan lett
Sol, sommer og strand kan lett bli til alvorlig diaré, oppkast, feber og infeksjoner hvis du ikke vaksinerer deg. Foto: Sol, sommer og strand kan lett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien nærmer seg med stormskritt og nordmenn reiser til eksotiske strøk mer enn noen gang. Men sol, sommer, strand og eksotisk mat kan lett bli til alvorlig diaré, oppkast, feber og infeksjoner hvis du ikke vaksinerer deg før du reiser.

Ifølge Reiseklinikkens nettsider, opplyser reisebyråer ofte at det ikke trengs vaksinasjon når det ikke er påbudt før innreise. Men det er en rekke vaksiner som er anbefalt for de fleste reisemål og noen forholdsregler som bør tas.

Hvor skal du reise og hvilken vaksine trenger du? Sjekk vaksinekalkulatoren på DinSide Reise.

Planlegg tidlig- Reisevaksinasjon er som en reiseforsikring, bortsett fra at det ikke er mulig å si etterpå hvem som fikk utbetaling i form av å ikke bli syk, sier Synne Sandbu, overlege ved Divisjon for smittevern i Folkehelseinstituttet, til DinSide Helse.

- Er det noen sykdommer eller nye vaksinasjoner turister bør være obs på?

- Mange steder er det økende forekomst av denguefeber, men det finnes ikke vaksine mot den.

- Når bør man begynne å forberede seg på vaksiner før man reiser på ferie?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer